VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Serpent

30 Shares

[media-credit name=”Foto: Press” align=”alignnone” width=”500″]Serpent liten[/media-credit]

Vi fortsätter med serien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Serpent. Rocknytts Lisa Willman fick nöjet att diskutera grismetal och framtidsplaner med gitarristen Adam Lundqvist.


Serpent består av Mattias Ottosson på sång/bas, Adam Lundqvist på gitarr och Joakim Olsson på trummor. Bandet bildades 2012 i Vänersborg av Mattias och Adam. Trummisen Joakim anslöt till gruppen 2013. Sedan starten har de släppt en EP och två fullängdsalbum. De beskriver sig själva som ett band med fötterna i Black Sabbath-helvetet, huvudet i Pentagram-himlen och några körsbär på toppen.

Vilka är Serpent?
Vi är en powertrio från Vänersborg och har funnits i ungefär tre år, fast jag och Mattias har spelat ihop sen vi var runt 14. Vår första spelning var i en festlokal här i närheten när vi var 16. Då körde vi en cover på Panteras ”Cowboys From Hell” med en kompis på skriksång. Det lät väl sådär…
Trummisen Jocke har vi känt till sedan länge, vi är ju från samma lilla stad, men har inte umgåtts med honom ordentligt förrän han kom med i bandet. Han spelade tidigare med bandet Sabotage.
Vår stil är heavy metal som går åt Black Sabbath-hållet, eller raggar-doom som vi kallar det själva.

Raggar-doom?
Haha ja det är nåt som bara har slunkit ur oss någon gång när vi har repat, men det ligger lite sanning i det också. Vi spelar väl lite halvraggigt ibland, och så doom på det, så den benämningen passar ganska bra. Vi har tänkt trycka upp limiterade t-shirts som det står raggar-doom på, tillsammans med vår logga. Vi är nog ganska ensamma om den beteckningen.

Det känns som att ni fick en lite tyngre stil på er andra skiva ”Nekromant”, som kom förra året, jämfört med ”Slaves of Babylon” från 2013.
Den första skivan skrev jag och Mattias ihop, och sen spelade vi in den med en kompis som hoppade in på trummor. Han spelar i dansband annars. Den andra skivan har vi skrivit ihop alla tre sedan Jocke kom med i bandet, och han bidrog kanske till att det blev lite tyngre. Vi har väl blivit lite mer mogna också. Det bidrar ju det med.


Jag har förstått att Black Sabbath och Pentagram är band som ni gillar, men jag får även lite Uncle Acid-vibbar på ”Nekromant”.
Det är roligt att du säger det, för vi har själva tänkt på att vi gärna skulle vilja låta som dom. Dom är ju skitbra. Vi har faktiskt en låt som förmodligen kommer med på nästa skiva och som har arbetsnamnet Uncle Acid-låten. Den låter förstås ännu mer som dom!
Det har nog lite med sången att göra att vi påminner om dom, för den är ju distad och ibland lite vass.

2015 verkar ha varit ett bra år för er med bland annat skivkontrakt och ny skiva. 
Ja, det var faktiskt först då vi började tänka på att vi skulle hitta ett skivbolag. Det är väldigt bra när man kan få hjälp med att hitta spelningar och dessutom möjligheten att bli recenserad, bland annat. När vi släppte den första skivan tänkte vi inte alls så utan bara spelade in och tänkte att det löser sig. Den släppte vi bara digitalt, medan den senaste finns att få tag på i alla format. Det är faktiskt vinylerna som säljer bäst när vi är ute och spelar.

Vad har varit höjdpunkten för er som band hittills?
Det måste vara när vi fick reda på att vi skulle få spela på Sweden Rock. Det är ändå en dröm man har haft i alla fall sedan 13-årsåldern. Den roligaste spelningen vi har varit med om så här långt är Körpehölsfestivalen i Uddevalla.

Hur ska ni ladda inför Sweden Rock?
Vi ska repa som grisar. Vi har en miniturné på fyra dagar i Tyskland 11-14 maj, och sen ska vi spela på en rockbar i Örebro i slutet av maj. Det är alltså både gig och mycket rep som gäller.

Ni spelar på torsdagen samtidigt med ett band med mycket retrovibbar precis som ni, nämligen Graveyard. Varför ska vi välja att se Serpent?
Då får jag säga att det är mer fläsk i Serpent. Vi är lite doomigare också. Det är tråkigt att vi spelar samtidigt eftersom den publiken som går och ser på Graveyard säkert hade gillat oss om de såg oss istället. Det är synd att vi inte krockar med exempelvis något power metalband istället.

Vad är nästa steg efter Sweden Rock?
Att släppa nästa skiva. De flesta låtarna är färdiga så det är bara att köra igång. Vi siktar på att den ska komma ut förhoppningsvis det här året eller tidigt nästa år.

Till sist, har du något du vill hälsa till Rocknyttläsarna?
Lyssna gärna på skivorna, kolla in vår Facebooksida och kom och se oss på Sweden Rock!

Rocknytt tackar för intervjun och säger på återseende!

SERPENT SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 9 JUNI, 18:10

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter