VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Painted Sky

111 Shares

[media-credit name=”Foto: Per Lundström” align=”alignnone” width=”500″]Painted-Sky-500px[/media-credit]

Med 49 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut i denna serie är Painted Sky från Luleå. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till bandet.


Painted Sky från Luleå har sagts ha ena foten i 70-talets elektriska blues och den andra i 80-talets skitigaste sleaze metal. Själva åberopar de influenser från 70-talets giganter men även nutida retrostoltheter som Rival Sons och Witchcraft. Sammantaget: retro, visst, men med en personlig knorr. Singeln “To the newborn child” kom 2015 och inte minst sången har fått varmt beröm.

Berätta om bandlivet i Luleå.
– Studieförbunden i Luleå erbjuder bra möjligheter om man vill starta band och erbjuder även spelningar på hyffsade scener. Men det saknas en självklar rockscen i klubbmiljö.

Vad betyder spelningen på Sweden Rock för er, förutom 14 timmar bilresa?
– Det är klart det blir mäktigt att spela på Sveriges bästa festival. Det är ju ett bevis på att vi har gjort någonting rätt. Delar av bandet bilar dit varje år med husvagnen ”Röda faran” och är extra hedrade att få spela på denna grymma tillställning.

Berätta om ert roligaste festivalminne.
– Den där gången backstage i Skellefteå när vi snodde fruktskålen från Imperial State Electric. Det var kul.


Har ni någon speciell ritual ni gör innan ni går upp på scen?
– Vi käkar frukt. Gratis är gott.

Ni har tidigare släppt singeln ”To The Newborn Child”, har ni planer på en fullängdare?
– Vi är i full gång med att spela in en EP som kommer släppas innan Sweden Rock. Vi planerar även musikvideo och ett fysiskt släpp av EPn. Nästa steg är såklart att börja jobba på en fullängdare.

Finns det något ni vill hälsa till Sweden Rock-publiken?
– Vi hoppas att många dyker upp och tar chansen att upptäcka detta Lule-band. Vi är taggade och redo för sommaren, vi ska bjuda på grym Rock n’ Roll!

Hur ser framtiden ut för Painted Sky?
– Det känns som att vi står i startgroparna och kanske Sweden Rock kan ge oss en skjuts i rätt riktning och leda till mycket spelningar.

PAINTED SKY SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 9 JUNI, 12:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter