VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med The Struts

40 Shares

The-Struts-500px
Med 58 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut i denna serie är The Struts från England. Rocknytts Calle Englund fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och frontman Luke Spiller.

The Struts är ett nytt band från Storbritannien som står för rå, uppstudsig och färgstark glamrock av 70-talsmodell. Sångaren Luke Spiller är redan en uppmärksammad frontman och har ett enastående register – han albumdebuterade med själve Mike Oldfield 2014. Då hade the Struts redan hunnit släppa en singel och släppte kort därpå en ep, i sin tur följd av albumet “Everybody wants” i juli 2014.


Parallellt med allt detta hann bandet bland annat öppna för Rolling Stones. I augusti 2015 kom andra ep:n “Have you heard”, som fick publiken att flockas även i USA. The Struts är kort sagt ett mycket hett ungt band – kom ihåg var du hörde talas om dem först.

Det blir er första spelning i Sverige och på Sweden Rock, vad är era förväntningar?

-Jag förväntar mig fantastisk lager, vackra kvinnor och några riktigt bra band.

The Struts började spela ihop 2012. Fyra år senare har ni öppnat för några av världens största band, släppt två skivor och gjort utsålda konserter i både Europa och USA. Vad tror du är anledningen till att det gått så bra så fort för er?

– Jag tror att mycket har och göra med hur lätt det är att nå ut till sina fans och allmänheten idag med hjälp av verktyg såsom Spotify, Youtube etc. Det är en fantastisk tid inom musikvärlden just nu med tanke på allt detta, då är det inte så konstigt att alla vill ha The Struts!

Vad kan Sweden Rock publiken förvänta sig av er konsert?

– Ni kan förvänta er en jäkligt rolig spelning med äkta rock n roll. Vi tänker ge 150 % istället för 110 % för vi vill imponera på hela Sverige. Sverige har en rik musikhistoria och har legat i framkant inom hitmusik väldigt länge. Jag tänker framförallt på ABBA som är ett av mina favoritband tillsammans med Stones och Beatles. Jag ser väldigt mycket framemot att träffa er alla och visa vad jag kan.

Ni släppte precis er nya skiva ”Everybody Wants”, hur har mottagandet varit än så länge?

– Det är ganska tidigt att säga fortfarande eftersom skivan egentligen bara varit ute i en dryg månad, men från vad jag har hört så har den blivit mottagen bra. Med tanke på vart den ligger i listorna så har den en bit kvar men vi spelar ju som sagt rock n roll och det är ju lite annorlunda. Däremot så är vi just nu på turné i USA och varje kväll gör jag en grej då jag frågar publiken hur många som ser oss för första gången. Det är säkert 95% varje kväll som aldrig har sett oss förut. Det känns sjukt kul att så många nya upptäcker oss varje kväll och vi gör det här långsiktigt, vi ska ingenstans.

Ni har som sagt öppnat för några av världens största rockband, bland annat The Rolling Stones och Mötley Crüe, hur kändes det att stå på samma scen som dessa legendarer?

– Det var helt fantastiskt, vi har verkligen haft grymma förbandsmöjligheter. Mer nyligen så öppnade vi för The Killers i Tempe, Arizona och i slutet av deras konsert så hoppade jag upp på scenen och vi gjorde Johnny B Goode tillsammans. Det blir bara galnare och galnare och jag vet inte vilka vi kommer öppna för nästa gång, kanske Aerosmith eller nåt liknande.

Ni flyttade nyligen bandet från England till Los Angeles. Vad är skillnaden på musikscenen i USA mot till exempel England och resten av Europa?

– Bra fråga! Det är ganska svårt att svara på då vi har fått så mycket radiotid här i USA så vi har nästan inte turnerat någon annanstans än här och i Frankrike där de också spelar oss. Men musikscenen i Amerika är definitivt mer levande än i vissa delar utav England. Om man jämför till exempel de större städerna som London och New York så är det nästan lika mycket som händer rent musikaliskt. Men som sagt om man pratar om oss så är det ganska svårt att säga eftersom de inte spelar oss på radion så mycket därhemma.

Till sist, eftersom jag inte kan fråga er om några minnen från tidigare spelningar ni gjort här i Sverige, skulle du vilja dela med dig av ett riktigt bra festivalminne?

– Vi gjorde en festival i Wales för ett par år sen tillsammans med The Vaccines. Vi spelade på dagen och det var en grym spelning och solen sken, och sen så blev det ju som det brukar några öl för mycket medan vi tittade på The Vaccines. Allt jag kommer ihåg efteråt var att jag var svinpackad och hittade vår dåvarande turnéledare liggandes på rygg på en av The Vaccines trumpodium i färd med att försöka klättra på en osynlig stege.

THE STRUTS SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, TORSDAG 9 JUNI, 13:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter