VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med King Albatross

81 Shares

[media-credit name=”Foto: Annica Reinikainen” align=”aligncenter” width=”484″]King-Albatross-484px[/media-credit]

Med 59 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut i denna serie är King Albatross. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till samtliga i bandet.


King Albatross bildades i norrländska Boden men huserar numera i Borlänge. De såg dagens ljus 2012 och har soundmässigt rötterna i band som Black Sabbath, Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin och Deep Purple. En självbetitlad EP kom 2013 som bland annat uppmärksammades av P3 Rock. Ett första fullängdsalbum är under tillverkning i detta nu.

Berätta lite om er och er musik.
Vi är ett hårdrocksband med rötterna i Norrbottens skogar och Roslagens hamnar, som samlats i Dalarna för att skriva tung och energisk musik. Vår musik är ett landskap av dolda, nya och behövda uttryck med inslag från våra gamla, nya och framtida hjältar.   

Vart fick ni idén till ert bandnamn?
Albatrossen har störst vingbredd  av alla fåglar i världen, en stor och majestätisk fågel uppe i skyn. På backen råkar den vara rätt ful. Det passar nog oss rätt bra.

Torsdagen den 9/6 gör ni er SRF-debut. Vad har ni för förväntningar på den spelningen?
Det ska bli sjukt kul att gigga på Sweden rock. Denna festival håller vi alla varmt om hjärtat och många av våra hjältar har eller kommer spela på den festivalen. Vi hade dock velat se mer kvinnliga artister på festivalen!

 Ni jobbar sedan ett tag tillbaka med ert första fullängdsalbum. Hur går det och när planeras att den får se dagens ljus?
Vi har jobbat på albumet under en väldigt lång tid och det har fått ligga och marinera lite i perioder, men nu är det faktiskt tänkt att släppas i slutet av maj.

Hur skulle ni beskriva en spelning med King Albatross?
Som ett flöde av hård, mörk energi som levereras ifrån oss ut i publikmassan. Vi köttar ut själen rakt ut i halsgropen på publiken så allt och inget får plats.

Finns det några band ni själva tänker se på SRF?
Hellacopters, Imperial State Electric, Queen, Uncle Acid and The Deadbeats, Halestorm, Graveyard, Raised fist, SM final i luftgitarr, Entombed.

 

Hur ser framtiden ut för King Albatross?
Vi ser positivt på framtiden. Just nu ska vi släppa skivan och försöka spela så mycket vi kan på den och se vart vi hamnar.

King Albatross är:
Sång: Therés Enström
Gitarr: Martin Svedlund
Bas: Erik (Jerka) Sävström
Trummor: Magnus Gunnerfeldt


KING ALBATROSS SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 9 JUNI, 19:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter