Kristianstad Rockfest: en ny mötesplats för rockälskare

I sommar, närmare bestämt lördagen den 15 juli arrangeras Kristianstads nya musikfest och mötesplats för rockälskare som kommer bjuda på framträdande från såväl etablerade som lite mindre etablerade ...
Läs Mer
NYHETER

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med King Albatross

King-Albatross-484pxFoto: Annica Reinikainen

Med 59 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut i denna serie är King Albatross. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till samtliga i bandet.

King Albatross bildades i norrländska Boden men huserar numera i Borlänge. De såg dagens ljus 2012 och har soundmässigt rötterna i band som Black Sabbath, Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin och Deep Purple. En självbetitlad EP kom 2013 som bland annat uppmärksammades av P3 Rock. Ett första fullängdsalbum är under tillverkning i detta nu.

Berätta lite om er och er musik.
Vi är ett hårdrocksband med rötterna i Norrbottens skogar och Roslagens hamnar, som samlats i Dalarna för att skriva tung och energisk musik. Vår musik är ett landskap av dolda, nya och behövda uttryck med inslag från våra gamla, nya och framtida hjältar.   

Vart fick ni idén till ert bandnamn?
Albatrossen har störst vingbredd  av alla fåglar i världen, en stor och majestätisk fågel uppe i skyn. På backen råkar den vara rätt ful. Det passar nog oss rätt bra.

Torsdagen den 9/6 gör ni er SRF-debut. Vad har ni för förväntningar på den spelningen?
Det ska bli sjukt kul att gigga på Sweden rock. Denna festival håller vi alla varmt om hjärtat och många av våra hjältar har eller kommer spela på den festivalen. Vi hade dock velat se mer kvinnliga artister på festivalen!

 Ni jobbar sedan ett tag tillbaka med ert första fullängdsalbum. Hur går det och när planeras att den får se dagens ljus?
Vi har jobbat på albumet under en väldigt lång tid och det har fått ligga och marinera lite i perioder, men nu är det faktiskt tänkt att släppas i slutet av maj.

Hur skulle ni beskriva en spelning med King Albatross?
Som ett flöde av hård, mörk energi som levereras ifrån oss ut i publikmassan. Vi köttar ut själen rakt ut i halsgropen på publiken så allt och inget får plats.

Finns det några band ni själva tänker se på SRF?
Hellacopters, Imperial State Electric, Queen, Uncle Acid and The Deadbeats, Halestorm, Graveyard, Raised fist, SM final i luftgitarr, Entombed.

 

Hur ser framtiden ut för King Albatross?
Vi ser positivt på framtiden. Just nu ska vi släppa skivan och försöka spela så mycket vi kan på den och se vart vi hamnar.

King Albatross är:
Sång: Therés Enström
Gitarr: Martin Svedlund
Bas: Erik (Jerka) Sävström
Trummor: Magnus Gunnerfeldt


KING ALBATROSS SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 9 JUNI, 19:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

Ämnen

SRF 2016 | sweden rock festival 2016

Relaterade artiklar

The Struts: Det är en grym resa och vi sitter fortfarande på tåget Det är Sweden Rock Festivals andra dag, solen skiner högt över Sölvesborg när vi får chansen att träffa ett av de fräschaste namnen inom rock n' roll ...
Rocknytt sammanfattar Sweden Rock Festival 2016 Det är lite över en vecka sedan de sista tonerna av Sweden Rock Festival 2016 ekade över hela Norje. Det har därmed blivit dags för Rocknytts årliga s...
Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Twilight Force Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa och troligtvis sista bandet ut för i år är Twilight Force. Rocknytts Effie Trikili fick chan...
Inför Sweden Rock 2016: Intervju med The Presolar Sands Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa artist ut är The Presolar Sands från Stockholm. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att stä...
P4 sänder live från Sweden Rock Festival 2016 Sveriges Radio fortsätter sin tradition att ge de hårdrockare som inte kan vara på plats 8-11 juni på årets festivalhöjdpunkt ett fullgott substitut v...
ANNONS: