chrisholmes02video484

Chris Holmes: Jag kan tänka mig en återförening med W.A.S.P. om…..

Chris Holmes berättar om sitt nya album, sin framtid och sin syn på W.A.S.P. i allmänhet och Blackie Lawless i synnerhet.

chrisholmes02video484

Medan andra som bäst förberedde för påsken så passade jag på att under skärtorsdagskvällen få en pratstund med Chris Holmes. Denne 57-årige gitarrist hade en del att delge mig om bland annat sitt nya album, sin framtid och sin syn på W.A.S.P. i allmänhet och Blackie Lawless i synnerhet.

 

Hej Chris. Du har precis släppt ett nytt album och min fundering är vilka förväntningar du har på plattan?

-Egentligen är detta både min första och andra platta. Den första innehöll en del instrumentala låtar som jag nu skrev text till. Det hela var en idé som en person på skivbolaget hade och som jag genomförde. Samtidigt så håller jag på att jobba med mitt tredje album som blir det andra albumet som släpps i Europa. När det gäller förväntningar så har jag egentligen inga utan vi får se hur det går.

Du spelade några spelningar i Sverige tidigare i år. Hur gick det tycker du?

-Det gick hur bra som helst. Jag både sjunger och spelar gitarr nu och det är en omställning. Det funkar dock och vi gjorde fyra spelningar i Sverige där vi bland annat spelade i Stockholm och Göteborg. Dessutom spelade vi på ett coolt ställe vid namn Backstage Bar som jag inte kommer ihåg vad staden hette (Trollhättan är det och stället heter Backstage Rockbar). Där var jag även för fyra år sedan med Where Angels Suffer. Jag spelade eget material samt fyra låtar som W.A.S.P. spelade in.

I juli förra året pratade jag med Blackie Lawless och då passade jag på att fråga om han var intresserad av en återförening med Chris Holmes på gitarr. Svaret blev nej, men jag måste ändå fråga dig vad du skulle tycka om en återförening om Blackie ändrar sig?

-Om jag får betalt så kan jag tänka mig att spela med W.A.S.P. igen. Jag har nämligen aldrig fått betalt trots att jag varit med och skrivit vissa låtar. Från dag ett var bunden under ett kontrakt som sa att jag endast var studiomusiker. Men betalar man mig det jag förtjänar så skulle jag införa en helt ny energi till dagens W.A.S.P.. Som det är just nu så kan man kalla det för Blackie Lawless Band. Sen finns det en annan aspekt i det hela också och det är det faktum att Blackie Lawless numer kallar sig för kristen. Jag är inte kristen och jag tror inte på gud och eftersom Blackie inte gillar människor som inte är kristna så skulle det inte funka för den sakens skull. Han spelar inte ens ”Animal (Fuck Like A Beast)” längre vilket är skitlöjligt.

Har du någon kontakt med Randy Piper och Tony Richards?

-Tony bor i Phoenix, Arizona och han är gift. Jag träffade honom för 4-5 år sedan. Randy spelade jag med i Las Vegas för cirka två år sedan.

Albumet heter ”C.H.P.”. Står det för Chris Holmes Project?

-Antingen det eller California Highway Patrol eller….Nej det står för Chris Holmes Project och det är mitt projekt fullt ut där jag skriver både text och musik själv. Jag försöker skriva texter hur jag ser saken på mitt sätt. Det handlar om verkligheten.

Om vi tittar in i framtiden. Hur kommer du att promota plattan?

-Genom att turnera och spela live. Det är det enda sättet att få ut sin musik eftersom människor inte längre köper plattor. Samtidigt så måste man göra en platta för att kunna spela live. Jag trivs bäst att spela live även om jag måste hålla tillbaka litegrann nu när jag också sjunger. Jag anser inte att jag är den bästa sångaren, men jag är heller inte den sämsta. Det finns de som kallar Death Metal för musik och visst är det en massa energi, men sången låter skit och så överkonsumerar de sättet att spela på dubbla baskaggar.

Är det sant att du skrivit på för en bokningsagent i Norge? Betyder det i så fall att vi får se dig spela fler livespelningar i Skandinavien?

-Det är sant och vi kommer tillbaka till Skandinavien i oktober. Vi ska då spela på större ställen än vi gjorde sist. Dessutom ska vi spela några festivaler i sommar. En i Spanien, en i Italien och en i Holland som jag tror heter The Heavy Metal Maniacs Festival. Nästa år ska jag spela på betydligt fler festivaler. Jag samplar inte live heller utan det är 100% live det som hörs till skillnad mot en annan herre som inte längre sjunger på sina spelningar.

Jag antar att du syftar på Blackie Lawless?

-Ja

Hur är din relation med honom idag om du jämför med början på W.A.S.P.-karriären?

-Jag pratar inte med honom överhuvudtaget. Det var bra i början för då var det en image som man kan kalla för ”Fuck like a beast”. Personligen så har jag inte ändrat min image när det gäller det musikaliska sen dag ett. Jag har slutat dricka vilket jag gjorde 1996 och jag slutade med cigaretter 2014. Men jag kan fortfarande säga att jag är Chris Holmes före spelningen, under spelningen och efter spelningen. Blackie förvandlar sig från Steven Duren innan han går upp på scen och efter spelningen är han Steven Duren igen. Och med tanke på Blackies religiösa sida så lär vi inte ha någon kontakt i framtiden. Jag tänker aldrig sätta min fot i en kyrka igen och när jag dör så hamnar jag i helvetet tillsammans med mina vänner.

Avslutningsvis Chris skulle jag vilja att du nämner din favoritlåt genom alla tider.

-Jag är oerhört förtjust i ”Purple Haze” med Jimi Hendrix men ska jag bara välja en låt blir det ”War Pigs” med Black Sabbath. Den låten har allt. Jag gillar verkligen soundet på gitarren. Snacka om ett hårt riff. Ska du inte fråga vilken låt med W.A.S.P. jag tycker är bäst?

Det kan jag visst göra. Vilken låt med W.A.S.P. tycker du är den bästa?

-Om vi delar in det i två kategorier så är ”Animal (Fuck Like A Beast)” bäst när det gäller lyriken. Ser vi till det musikaliska så är ”Wild Child” en favorit liksom ”The Headless Children”. Jag var med och skrev ”Wild Child” men eftersom jag enbart var en inhyrd studiomusiker så fick jag aldrig betalt.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER