VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
rockweekendaor484

Rocknytt tar pulsen på ROCKWEEKEND AOR

85 Shares

rockweekendaor484

I helgen drar första upplagan av Rockweekend AOR rum, en festival för alla älskare av AOR där ute. Rocknytt fick chansen att ställa ett par frågor till hjärnan bakom festivalen, Martinus Eriksson där han berättar bland annat om varför detta blir en helg man sent kommer glömma.

– Rockweekend AOR drivs av dig, Martinus, vad fick dig att börja med detta?
Kärleken till musiken! Som besökare på liknande festivaler i Storbritanien, Italien och Tyskland så har jag länge haft detta i tankarna. Många av banden som spelar på AOR-festivalerna i Europa är Svenska, men det finns ingen nischad AOR-fest i Sverige??
Så då drog jag igång RWAOR för att jag älskar genren och vill ha en festival på hemmaplan.


– Vad är det bästa med att arrangera en sådan festival?
Det bästa är att se glädjen som skapas när artister och publik möts och gör det de gillar mest! 🙂
Sen hoppas jag ju att hinna se massa bra konserter också. 

– Festivalen i helgen blir den första du arrangerar i detta konstellation, vilket band ser du mest fram emot på årets upplaga?
Det bästa med en nischad festival som denna är ju att man vill se ALLA band! 🙂 Jag är grymt nöjd med att lyckats återförena SNAKES IN PARADISE efter en vila på 17 år, COASTLAND RIDE som är studiobandet som släppt kritikerrosade plattor sedan 20 år tillbaka, kommer att göra sitt första gig någonsin till helgen!, ALIEN kommer att spela i Stockholm för första gången sedan Gröna Lund 1989, LA PROJECT med Peter Friestedt som nyligen släppt ett album med Joseph Williams från TOTO(Nämnde jag att TOTO spelar tidigare samma kväll i Stockholm), FM kommer endast på RWAOR att köra hela sitt debutalbum “Indiscreet” + alla hits, TED POLEY flyger in och kör DANGER DANGER greatest hits, och inte att förglömma de svenska kvalitetsbanden DEGREED, HOUSTON, GRAND DESIGN och ART NATION som alla alltid levererar!
Men jag tror nog att ett av de roligaste och mest oväntade framträdande kommer att bli RWAOR ALLSTARS – medlemmar från Whitesnake, Hardline, Jim Jidhed, Eclipse, Dynazty och Degreed kör 75 min med obskyra, populära och grymma AOR-låtar! Vad som helst kan och kommer att hända 😉

Jag tycker att det är viktigt med unika upplevelser och konserter, och det råder det ingen brist på denna AOR-fest kan jag lova. Gillar man genren och stannar hemma kommer man att ångra sig rejält på söndag är ett hett tips 😉

– Vad är det svåraste att ro i land när man arrangerar en sådan festival?
Det viktigaste är ju såklart att kunna boka in bra band, men det har gått som en dröm. 
Sen är det mycket logistik som ska till, men som tur är har jag riktigt bra medarbetare runt mig som styr upp allt.
Vi hoppas att det tillsammans med publiken går att bygga upp en återkommande festival som bara är till för oss som gillar AOR! 

– Vad tror du besökarna kommer minnas från årets upplaga?
De unika konserterna och stämningen bland 600 AOR-fans! Besökare från 16 olika länder(Bl.a. Argentina, Sydkorea, USA, Ryssland och England) flyger in för att festa tillsammans!

– Vad skulle en drömbokning för dig vara?
Steve Perry kommer att uppträda på RWAOR om några år! 😉 
Sen ser jag fram emot att återförena massa gamla bra AOR-band från 80 och 90-talet de kommande åren blandat med de bästa nya svenska banden och några utländska legender!

– Om man inte har något bättre för sig i helgen, varför är det värt att besöka Rockweekend AOR?
Gemene man vet nog inte vilka de flesta band är, men gillar man AOR/Melodic rock och bor i Sverige är man tokig om man missar detta.

Så, vad väntar ni på? Boka er biljett HÄR

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter