VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
trenchdogsrocknytt

Rocksångare förgiftades – av fågelbajs

181 Shares

trenchdogsrocknytt

(Trench Dogs, från vänster till höger: Mattias – gitarr, Martin – trummor, Andy – sång, Li – bas)

När de två tonåriga hårdrockarna Andy och Li möttes på en fest i Australien var det kärlek vid första ögonkast. De två blev nära vänner och kom sedermera att flytta ett halvt jordklot bort för att spela hårdrock i Sverige.


Tillsammans med de två svenska medlemmarna Mattias och Martin utgör de sleazekvartetten Trench Dogs. På en resa där den brokiga vägen kantats av droger, fattigdom och en armé av ex-flickvänner är det något oväntat fågelbajs som varit närmast att ta död på rockstjärnedrömmen.

Om vi ska börja med er, Andy och Li, ni flyttade från Australien till Sverige för att lira rock n’ roll. Hur träffades ni två?
(Li) Det var på toaletten för typ, fyra – fem år sedan.
(Andy) 2009!
(Li) Nej, fan heller! Det var i Australien hur som helst och Andy var där med sin flickvän och jag var där för att träffa hans ex.
(Andy) Ja, av någon anledning så tog jag med mig min nuvarande flickvän till min ex-flickväns hus. Det var rätt skumt. Jag kom dit någon gång mitt på dagen, jag hälsade på alla, och någon snubbe med stort svar hår ligger däckad på soffan med en skinnjacka halvt över huvudet. Så jag börjar fråga runt, ”vem är den där snubben?” för det finns ju inte så många som ser ut som oss. Särskilt inte i den småstad där jag växte upp, så jag tyckte det var coolt med en annan snubbe som typ klädde sig som jag. Och Li bara låg där eftersom att han inte klarar av sprit.
(Li) Det räcker med två öl och sen är det kört.
(Andy) Så jag gick på toaletten för att skita, och hade laddat upp ett rejält lass. Precis när jag är på väg att ställa mig och dra upp mina byxor så kommer Li in genom dörren och hulkar för fullt så jag börjar be om ursäkt ”förlåt för att det stinker så jävligt”, och då säger Li…
(Li) Spola inte ner det, det hjälper mig att spy! Så jag stod där och luktade på skiten, och det är så vi träffade varandra.
(Andy) Och jag tänkte liksom att ”fan, jag älskar den här snubben” samma sekund som han luktade på min avföring.

(Li) Så… så träffades vi. Sen kom Andy till Sydney några gånger och vi tog mycket LSD tillsammans.
(Andy) Jag flög ofta till Sydney, men vi tog så mycket LSD att jag har ingen som helst jävla aning om hur staden ser ut. Martin, du har säkert bättre koll på staden än vad jag har!
(Martin) Ja, jag har varit där två gånger.
(Andy) Jag har ingen aning hur många gånger jag varit där, men det var alltid – flygplatsen, LSD, konstiga klubbar med Li och hans grekiska kompisar, sen tillbaka till flygplatsen – och det var det.

 

När bestämde ni er för att flytta till Sverige, och hur gick tankarna då?
(Li) Andy flyttade först till Norge, långt innan jag flyttade. Jag spelade i ett annat band för tillfället.
(Martin) Andy hade en norsk flickvän.
(Andy) Men jag flyttade därifrån efter ett och ett halvt, två år kanske. Sen blev jag rastlös. Jag tänkte att nu skiter jag i det här, jag vill lira musik! Jag brukade ta tåget över till Stockholm och bestämde mig för att det var där jag ville spela. Och det var så jag mötte Martin för första gången runt 2010. Han var den första person jag mötte efter att jag gått av tåget, för att hans ex-flickvän var bästa vän med min ex-flickvän. Jag träffade Martin första gången jag var över och jag sa till honom att ”Jag vill starta ett projekt här, du kan spela trummor!” och Martin svarade ”Ja, fast jag har inget trumset”. ”Perfekt” sade jag, ”för jag kan nämligen inte sjunga!”.

 

Så hur kom det sig att dessa två svenska snubbar kom med i bandet?
(Mattias) Jag kom in väldigt sent i bandet!
(Martin) Alltså, jag träffade ju Andy första gången han kom till Stockholm genom våra ex-flickvänner.
(Li) Gud välsigne dem!
(Andy) Det är så otroligt många ex-flickvänner med i den här berättelsen!
(Martin) Andy bodde ju fortfarande i Norge, han sa att han ville starta ett band i Stockholm och jag hade inget band. Jag ville ju gärna ha ett band, och han såg cool ut, var exotisk – australiensk och allt. Så vi pratade mycket och så där. Sen tog han med Li hit och vi träffades, kom överens…
(Li) Gjorde vi? Jag trodde vi hatade varandra först!
(Martin) Du kanske hatade mig.
(Li) Nej! Jag tyckte du var så väldigt oskyldig och skör, jag ville ta hand om dig!
(Martin) Jag är oskyldig och skör!
(Andy) Nu är det tvärtom istället!
(Li) Ja, Martin tar hand om mig, ser till att jag har någonstans att bo och sova…
(Martin) Men bandet tog sina första steg med oss tre då, vi och vår första gitarrist John, men det klaffade inte riktigt.

 

Så hur kom Mattias med?
(Mattias) Jag spelade först i det här bandet… Vad hette dem?
(Li) In Vaïn.
(Mattias) Ja, precis. In Vaïn! Martin provspelade med vårat band, runt 2010, och vi repade tillsammans.
(Martin) Men det sög röv.
(Mattias) Det gick riktigt illa, det funkade inte, och sen hördes vi inte något mer. Så läste jag på facebook att de här killarna behövde en gitarrist.
(Andy) Vi var tvungna att ta en fem månader lång paus för att Li inte hade något jobb.
(Mattias) Sen kontaktade Martin mig och jag var redan trött på mitt band då, och så gillade jag verkligen deras demos ”Fate, Mistakes and Destiny” och ”Pussyfootin’”. I mitt förra band så var jag sångare och jag ville verkligen gå från sångare till gitarrist, det var liksom min dröm. Så vi bestämde träff på en pub i Zinkensdamm.
(Li) Och du kom sent för att du gick till fel pub!
(Andy) Starkt första intryck!


Ni har nyligen släppt eran första EP, ni har spelat in låtar tillsammans med Martin Sweet (Crashdïet), ni spelar snart i Tyskland tillsammans med Tigertailz och Bai Bang. Vad mer har ni hunnit med?

(Li) Det är väl egentligen det.
(Andy) Vi har bytt en del medlemmar och så, men det är först nu som det börjar röra på sig och som vi börjar bryta oss ut ur Stockholm.


Jag hörde ett rykte om att Andy skulle haft en nära-döden upplevelse till följd av att ha ätit fågelbajs…
(Mattias) Det stämmer!
(Andy) Jag åt det inte, jag hade inget jobb vid det tillfället.
(Li) Så han åt fagelbajs.
(Andy) Nej, men jag arbetade åt någon snubbe som betalade ut skitdålig lön för riktigt smutsiga jobb, och vid ett av dem var jag tvungen att sopa högt uppe på något jävla loft och jag sopade undan typ tio år gammal intorkad fågelskit och blev infekterad av att ha andats in avföringen på något vis. Min egen avföring blev till något slags vitt slem av det här torkade fågelskitsdammet.

(Mattias) Det var precis när jag hade gått med i bandet och jag kunde inte fatta vad det var som hade hänt.
(Andy) Läkarna gav mig massa piller och sånt där.
(Martin) Och du mådde riktigt jävla dåligt.

Jag vill minnas att Li sade någonting om att ”om du dör så här så vore det den mest idiotiska döden någonsin”.
(Li) Hahaha, ja!
(Martin) Det hade blivit den sämsta biografin också!
(Li) ”Sångaren som dog av fågelbajs”.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter