VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Death Dealer Samuel Pettersson484

Intervju med Ross The Boss

19 Shares

Death Dealer Samuel Pettersson484
Det är inte varje dag man får tillfälle att språka med en riktig legendar. För Ross The Boss kan man faktiskt ge det epitetet utan att överdriva det allra minsta. Med mer än 40 år i branschen, så har han medverkat i många olika musikaliska eskapader.

Han är väl mest känd för sin tid i MANOWAR under 80-talet, men listan av band är minst sagt gedigen och innehåller bland annat THE DICTATORS, BURNING STARR och MANITOBA`S WILD KINGDOM. Denna intervju avhandlar dock framförallt Ross allra senaste bandäventyr DEATH DEALER, som precis släppt sitt andra album “Hallowed Ground”.


Du har varit involverad i musikbranschen i över 40år. Vad tycker du om branschen då och nu, så att säga?
– Först och främst vill jag tacka dig/er för att ni gör den här intervjun. När det gäller det musikaliska klimatet, så var det lättare att bygga upp en karriär förr. Eftersom skivbolagen investerade både mer pengar och tid på banden de hade signat. Man blev kontrakterad på till exempel 3st plattor och kände på så sätt att framtiden var lite mera tryggad. Nuförtiden är det nästan omöjligt för nya band att få uppleva samma sak och det är även mycket svårare för oss “veteraner” att hitta en stadig grund att stå på, men det är absolut inte omöjligt! Flera skivbolag, inklusive vårt nya SMG har fattat att man måste ha en rakare, mer direkt kommunikation med banden.

Är det lika roligt att skriva musik och uppträda som det var förr eller är det kanske till och med ännu roligare nuförtiden?
– Den kreativa processen är fortfarande helt fantastisk, jag tröttnar definitivt aldrig på att skapa bra musik.

De senaste åren har varit lite av en “pånyttfödelse” för klassisk heavy metal/hårdrock speciellt i Europa (enligt min personliga uppfattning). Hur har det påverkat dig personligen och DEATH DEALER som band?
 – Det är faktiskt första gången jag hör talas om någon “pånyttfödelse”, men det är ju helt underbart om så vore fallet. DEATH DEALER är ett band på uppgång och det ska bli intressant att se om det finns några andra band som kan matcha vår nya platta “Hallowed Ground”.

Du har genom åren medverkat på drös med olika plattor. Om du bara fick välja ut ett favoritalbum, vilket skulle det bli?
 – Utan tvekan “Hallowed Ground”.

När “War Master” kom ut så slogs jag av vad vital och autentisk den lät. Var det svårt att skriva musik som får det att låta som om den var skriven i mitten på 80-talet, men ändå behålla fräscheten i soundet?
 – Vi bara skriver musik och det som kommer ut är med andra ord helt naturligt. Vi försöker inte låta som vi kom från en viss tidsperiod och vi har inga bestämda regler eller ramar att följa när det gäller hur det ska låta.

Jag tycker personligen att “Hallowed Ground” tar vid där “War Master” slutade och det känns som ett logisk steg att ta. Hur går tankarna hos dig/er och kan du berätta lite kort om nya plattan?
 – Låtskrivandet har för det första fördjupats och Sean Peck sjunger bättre än någonsin. Nya trummisen Sean Bolognese krossar allt motstånd och både bas, samt trummor låter bättre än någonsin. Stu Marschall är förresten en grym producent, det får jag absolut inte glömma att påpeka.

Hur kom du i kontakt med Sean Peck och när cementerades tanken att han var den perfekte sångaren för bandet?
 – Det var faktiskt så att Sean kontaktade mig på facebook och dagen efter hörde även Stu av sig till mig och båda presenterade mig låtar som jag helt enkelt inte kunde motstå! DEATH DEALER var således fött. Visa mig en bättre sångare än Sean, enligt mig är han bäst!

Bandet kan man helt klart kalla en “supergrupp” även om begreppet känns något urvattnat och alla medlemmar är involverade i andra band/projekt. Ser du DEATH DEALER som ett riktigt band eller som ett projekt?
 – Ja, vi är inblandade i många andra band och projekt, men DEATH DEALER är definitivt ett band som vi alla satsar helhjärtat på. Vi är ett riktigt band!

Finns det några planer på att spela i Europa eller till och med i Sverige inom en snar framtid?
 -Självklart finns det alltid planer på att fixa spelningar överallt (i princip) och jag hoppas att vi ses snart. Jag tackar ödmjukast för denna intervju

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter