VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
nallepahlssonsroyalmesslogo484

LÅT FÖR LÅT: Nalle Påhlsson’s Royal Mess – Royal Mess

nallepahlssonsroyalmesslogo484
Den 25 september släppte Nalle Påhlsson’s Royal Mess sitt debutalbum “Royal Mess” via Melodic Rock Records. Rocknytt bad Nalle Påhlsson att ge oss sin bild och tankar om skivans 12 spår.


1. Aces High


Mina tankar förs direkt in på varför tjejer oftast från tonåren och kanske t o m upp över 30-årsåldern vill ha tuffa och ”lite farliga” killar istället för nån som är lite mjukare och snäll!?
När man sprang mycket på krogen, klubbarna etc med sina betydligt tuffare polare så var man väl typ nr3 eller nr4 för tjejerna. I bästa fall nr2!
Jag tyckte väl själv att jag var ett Ess, men säkert ett jävligt mesigt sånt! Tjejer vill ha en ”alfa-hane” och inte nån i flocken. Idag som äldre anser jag nog att jag har ett litet ess i ärmen i alla fall.

Annons:

2. Hell City

Den här låten är helt och hållet skriven med tanke på mina erfarenheter från ett kort förhållande jag hade för ett antal år sen. Jag var en IDIOT! Totalt blind av min förälskelse i en tjej från Dalarna vid namn Sandra. Precis innan jag träffade henne hade jag sålt ett hus och hade för en gångs skull lite mer pengar att röra mej med. På bara 8 månader så spenderade jag sammanlagt runt 100.000 kr på henne. Jag får skylla mej själv men å andra sidan så vet jag mycket väl hur hon gick in för att utnyttja min snällhet (dumhet) och drog så mycket nytta hon bara kunde av mej. Det som i slutänden gör mej så förbannad och gör musik om det hela är att jag var så jävla dum att jag betalade en bröstförstoring åt henne för 40.000 kr där hon muntligen lovade att betala tillbaks hälften till mej. Hon har ännu inte betalat tillbaks en krona och idag hävdar hon att hela summan var en gåva!? – Fullständig och total lögn!
Hon lät mej ta hand om henne som en sjuksköterska tills hon var läkt efter operationen, sen betedde hon sig svinaktigt åt och det hela var över…..
Jag kommer att skriva hela storyn om det här senare på min blogg. Håll utkik! Detta blir min payback istället för pengarna hon snuvade mej på.
(Se även ”Gold Digger” som är tillägnad samma person)

3. Mr Freedom

Titeln fick jag från Ace Frehley´s bok ”No Regrets”. Jag såg nånstans längre bak i den, där han beskriver ett foto av sig själv: ”There I am with my Mr Freedom t-shirt” eller nåt i den stilen skriver han. Jag tänkte direkt att titeln stämde in på mej, så jag skrev låten med tanke på hur jag lämnade ett annat förhållande som höll på dra ner mej fullständigt i skiten med tjafs, bråk och ett alltför stort intag av alkohol.
Raden där jag sjunger ”I was given my salvation through some punches in the face” är faktiskt sann. Vid ett tillfälle fick jag såna knytnävsslag i ansiktet av henne där jag stod och borstade tänderna att jag ramlade ner i badkaret……..Hon vägde mer än jag så det fanns tryck bakom slagen !
Idag har jag varit Mr Freedom i snart 5 år! Jag tycker själv att låten är en del KISS-inspirerad. Jag kommer även att skriva mer om denna story här på min RockNytt-blogg längre fram.

4. Golddigger

Denna historia är densamma som i låten ”Hell City” fast beskriven mer ”pang-på”. Jag sjunger även rakt ut att jag betalade hennes silikon-bröst!
Som sagt, jag ber inte någon om att tycka synd om mej, utan istället blottar jag mej själv och beskriver vilken jävla idiot jag varit – förhoppningsvis så har jag mer vett i skallen idag? Om hon vill protestera eller stämma mej eller liknande för att jag nu tar upp det hela så går det bra ! Ord står mot ord och hon kommer bara att få mer skit av det ju mer det blossar upp. Folk känner till min bakgrund – och även hennes! Där hon bor hade hon öknamnet ”Gold Digger” redan innan jag träffade henne. Flera har sagt till mej att låten är en sann blandning av KISS & AC/DC.

5. Breakout

Även denna låt handlar om samma sak som i Mr Freedom. En beskrivning av hur jag upplevde det hela och sen tog mej ifrån denna skit jag levde i, rent ut sagt. Jag hade flickvän som totalt dominerade och styrde mej och min familj. Jag blev en idiot som försökte ”gömma mej” eller bedöva mej själv med alkohol. Jag mådde väldigt psykiskt dåligt och förstod inte bättre helt enkelt…… Ju längre jag kom in i drickandet– desto dummare blev jag – även när jag periodvis var helt nykter. Min hjärna var totalt alkohol-indränkt. Jag anser själv att jag var sjuk. Jag blev alkoholist helt enkelt.  I slutänden tog det sunda förnuftet över och jag blev till slut fri. Som sagt: Håll utkik efter den totala storyn i min blogg längre fram.

6. Higher than 7th heaven

Låten beskriver i mina ögon att man ständigt vill ha MER, vilket jag faktiskt tycker stämmer. Jag håller faktiskt med i mångt & mycket om det som Gene Simmons säger: ”The one who says he doesn´t want more is lying”. Ett exempel kunde vara att man kanske fått (eller ärvt) en fin strandtomt med tillhörande stort hus, och man tycker man helt plötsligt har ALLT. Men då kommer någon och frågar om man inte också skulle vilja ha en fin båt också? – Jovisst, varför inte? och det hela slutar nog aldrig på vilken nivå man än är på tror jag. Det finns alltid en anledning att ta upp det hela ”ett snäpp eller två” – och sen vidare. Även denna, en ganska mycket KISS-inspirerad låt tror jag nog. (Ett litet ps i det hela är väl att jag även anser att Gene Simmons även ofta pratar smörja)

7. The Pieces of My Heart

En kärlekshistoria om att ha blivit dumpad på ett fult sätt, fast inte med så mycket smärta och sorg inblandat, utan mer med en planering av hämnd.
Kanske handlar låten om mig? Men jag vet att många säkert kan känna igen sig i den. Titeln fick jag från någon gammal riddarfilm jag såg för många år sen.

8. To Hell and Back

Vad händer den dagen då hela ens värld rasar ihop? Man tittar sig i spegeln och känner inte längre igen sig själv. Den här låten innefattar delvis det som hände mig runt 1993: Panikångest! Och jag förstod inte vad det var som hände i min skalle. Det hade ännu inte börjat pratas om det i media. Jag trodde att jag skulle hamna på sinnessjukhus. ”En mental jordbävning” blev starten på något som orsakade en sån spricka i marken under mej att jag föll rakt ner – och i botten. Men med terapi och medicin så lyckades jag kravla mej upp igen! Låten var från början ett förslag till bandet Zan Clan som jag tidigare var med i, så därför föll det sig naturligt att jag tillfrågade Bosse ”Zinny” Stagman att sjunga in den med mig. Jag kommer antagligen att skriva hela historien även om det här i min RockNytt-blogg framöver. Det tog mig en lång tid att riktigt komma tillbaks till det verkliga livet igen efter den här psykologiska kraschen.

9. Trip

Livet handlar ju ganska mycket om fysik på flera olika sätt. Hur många gånger genom livet har man inte sett eller mött den där tjejen/kvinnan som man bara känner direkt att ”Henne skulle jag bara vilja dra iväg med någonstans”! ”Bara Hon & Jag”! Fantasin börjar skena iväg…

10. From Rise To Fall

Inga krusiduller här inte! Ni får själva lista ut vad som reser sig och sen ”faller” eller ”går ner”. Texten talar sitt tydliga språk utan större förklaringar! Refrängen blev väldigt Def Leppard-influerad i slutändan.

11. Loaded Gun

En total macho-text! Någon gång i livet kan man väl få låtsas!? Likadant som i ”From Rise To Fall”: Finns inte så mycket att förklara med texten. Den lugna avslutningen på låten är något som jag älskar! Den är arrangerad och fixad av Pontus Larsson med lite instruktioner från mig. Den beskriver min väg som jag planerar i framtiden: Från storstadens stök, bort därifrån och ut på landet. Man hör hur jag vandrar i gräset bland flugor och humlor och visslar på plattans nästa och sista låt ”See You In My Dreams”. Min dröm i framtiden är att bo avskiljt i lantlig miljö nära skog och vatten. Med en bra Internet-uppkoppling så klarar jag mej fint!

12. See You In My Dreams

Den kom äntligen ut!!! Jag skrev låten 1986 då min storebror Benny dog den 1 juli. Den är helt och hållet tillägnad honom! Utan Benny hade jag förmodligen aldrig haft en karriär som musiker. Redan 1972 när jag var 9 år tog han med mej på min första rock-konsert på Kungliga Tennishallen så jag fick se Jethro Tull. Jag hade redan då lyssnat mycket på plattan ”Aqualung”. Låten spelades in av Easy Action, Tommy Nilsson (som soloartist) BamBamBoys (med Matti Alfonzetti) och även med Frank Ådahl. – Ingen av dessa versioner släpptes någonsin på skiva offentligt. Men nu är den här och jag är nöjd – för den blev precis så som jag tänkt mej från början ! 🙂 Tror faktiskt att jag har kvar dom gamla inspelningarna av Easy Action och BamBamBoys någonstans på kassett.

royalmesskonvolut484

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT