VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
civil-war01-video484

Inför Sabaton Open Air – Intervju med Daniel Mullback (Civil War)

civil-war01-video484
Att försöka få ihop någon form av träff när båda herrarna är småbarnsföräldrar är oerhört svårt. I stället bestämde vi att vi kör via mail. Och när det gått en vecka och jag inte fått några svar så skickade jag ett PM på facebook och frågade om frågorna kommit fram? Det hade de inte gjort så det blev så att från att ha gått från gott om tid innan festivalen så blev svaren inkomna igår till mig.

För er som nu undrar vad jag svamlar om så är de båda herrarna det handlar om mig själv och Daniel Mullback, trummis i Civil War. Bandet Civil War spelar på Sabaton Open Air lördag kväll och här nedan kommer resultatet av de frågor jag skickade Daniel samt naturligtvis de svar jag fick.


För det första Daniel vill jag knyta an till det faktum att ni tidigare i är släppt den fantastiska plattan “Gods And Generals”. Hur har mottagandet varit?
– Mottagandet har varit långt över förväntan. Vi visste och kände att det var en bra platta, men man vågar aldrig liksom tänka tanken fullt ut att folk skulle tycka att den var så bra innan den släpptes. Vi är djupt tacksamma och glada för det mottagande den fått.

Du har tidigare spelat ett antal gånger på Sabaton Open Air som trummis i Sabaton. Hur känns det att komma tillbaka i ett nytt band?
– Det känns speciellt och lite nervöst faktiskt. Jag har spelat så många gånger där genom åren med Sabaton, men nu känns det som om publiken kommer att hålla ett extra öga på oss när vi återvänder. Jag ser farm emot spelningen jättemycket och det ska bli kul att få spela inför alla Sabatonfans igen efter alla år.

När Sabaton släppte “Carolus Rex” så släpptes också fyra medlemmar. Ni fyra som försvann bildade ganska omgående bandet Civil War med Nils Patrik Johansson på sång. Hur är Nils Patrik som sångare?
– Patrik är inte bara världens bästa sångare i mina ögon utan också en bra kompis. Han är alltid fläckfri när han sjunger om det så är i studio, live eller i replokalen. Han sjunger aldrig likadant två spelningar i rad så det är alltid spännande att höra hur det blir varje kväll. Han sjunger dock alltid perfekt så man sitter bara och njuter bakom trummorna.

Hur ser framtiden ut för Civil War?
– Framtiden ser kul ut för vår del. Spelning på Sabaton Open Air nu och sen bär det iväg till Norge i september. I höst väntar en turné i Europa tillsammans med Powerwolf och sen blir det lite festivaler i november. Nästa år planerar vi en headlineturné på våren och sen blir det festivalsommar som vanligt. Så jag kan säga att livet leker för oss just nu.

Under din tid i Sabaton hade du ett tag problem med dina knän. Är de fullt friska nu?
– Jag var riktigt nervös där ett tag, men efter lite rehab och träning med Robban Bäcks pappa så har jag aldrig känt av det igen tack och lov. Jag tränar ganska mycket vid sidan av så jag ska hålla mig från att bli skadad igen.

Till sist så har jag en fråga vi ställer samtliga intervjuoffer. Vilken är den bästa festivalspelning du sett och varför var just den bäst?
– Jadu det är många men ska jag nämna någon så är det Manowar på kupolen i Borlänge 2000 tror jag det var (13/11-99 enligt wikipedia). Jag var 18 år och jag tyckte de var helt magiska. Det var även första gången jag såg bandet.

Med detta så tackar jag dig Daniel för att du tog dig tid att svara på mina frågor. Och ett stort lycka till inför spelningen på Sabaton Open Air.
– Tack själv hörru. Vi ses där.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link