Inför Time To Rock 2024: Intervju med Velvet Insane

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5-8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun får vi veta mer om Velvet Insane där Rocknytts Evelinda Gustavsson fått ställa några frågor till bandet.

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5-8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun får vi veta mer om Velvet Insane där Rocknytts Evelinda Gustavsson fått ställa några frågor till bandet.

High Heeled Monster släpptes 28:e augusti förra året. Nu när det gått ett tag – hur känns det med albumet och hur mottogs det när det kom ut, av era lyssnare och utav allmänheten?

Ludvig: Vi fick bra recensioner på albumet så vi är väldigt nöjda och glada, och vi har lyckats få fram ett sound på albumet som vi kan känna oss stolta med och fortsätter på vår platta dessförinnan – Rock ’N’ Roll Glitter Suit.

Erik: Många starka låtar också som levererar live och är kul att spela. Det levererar för oss också med kul material att ta sig an och lira.

Perfekt. Då var det bara bra upplevelser?

Jonas: Ja, i det stora hela i och med släppet så var det faktiskt kanon. Releasefesten var superlyckad, tycker jag i alla fall. Jag hade nog inte väntat mig så mycket folk som skulle dyka upp men det blev en fullsatt stor teater här i Östersund. Och mycket folk som köpte skivan och lite sånt där. Så det var riktigt kul.

Hur ser det ut med ny musik?

Jonas: Det finns en förhoppning med att spela in lite ny musik här i slutet på året i alla fall. Sedan får vi se hur det går, när det kommer ut och så. Men vi sitter ju i startgroparna med idéer och allt sånt där nu då.

Ludvig: Ja precis, det är lite idéer och spånstadiet. Se vart vi hamnar med det här albumet och vilken bana det tar oss till, en ny plats eller om det är en fortsättning på det gamla. Vi försöker arbeta oss fram litegrann.

Erik: Det här blir ju i så fall vår första skiva där den här nuvarande sättningen är med.

Jonas: Det här är ju en sättning som vi har kört på live nu ett tag så det känns ju självklart att använda det i studion också och se vad som händer där.

Jag har hört att ni tidigare haft samarbeten utanför bandet. Ni har haft samarbete med Harpo på en låt, ni har haft lite samarbete med Dregen. Finns det någon tanke eller förhoppning på att samarbeta med någon ny musiker eller låtskrivare?

Ludvig: Vi stänger inga dörrar, det gör vi absolut inte. Men vi kanske inte är på det stadiet i processen än.

Ni har också haft en del intressanta projekt runt musiken. Jag vet i alla fall att åtminstone en av er har hållt på med projekt som Save the Noize och att ni haft att intäkter till låten Time Will Tell gick till välgörenhet. Det kanske också är för tidigt att säga men har ni några fler sådana projekttankar?

Jonas: Ja, just de där grejerna – Save the Noize då kanske främst, Carr Jam kanske du har sett litegrann om också? – det är ju Jespers sidoprojekt kan man säga. Så det berör väl Velvet Insane delvis kan man säga men vad han har för andra sidoprojekt på gång…

Ludvig: Hans soloprojekt nu då kan man säga är hans dotter. Att natta hans dotter är hans soloprojekt för tillfället.

Nu gör vi den här intervjun inför Time To Rock Festival, årets upplaga. Det är lite mindre än en månad nu tills det drar igång. Har ni några särskilda förhoppningar på festivalen?

Erik: Att det blir röj, det hoppas vi! Vi kommer ju att ta med en bra show.

Ludvig: Precis. Så är det inte röj redan så kommer vi med det.

Adde: Festival är ju festival så en jäkla stämning kommer det nog bli i alla fall.

Erik: Kanske mer glitter än någonsin tidigare.

Jonas: Ja exakt! Det finns verkligen risk för det så vi får väl se vad Time To Rock säger efter vi har kört våra glitterkanoner.

Adde: Jag har faktiskt hört att många väljer Time To Rock istället för Sweden Rock. Det tycker jag är lite kul. Jättemånga tycker att det blir mindre köer men ändå bra musik.

Jonas: Vi får väl se, vi ska ju spela på måndagen så jag hoppas det är lite folk kvar. Men det är ju fler bra band där på måndagen så publiken får verkligen se en smaskig upplevelse.

Vad är det då just publiken kan förvänta sig när de kommer på er show på måndagen? Vad kommer ni att satsa på att leverera? Förutom röj då.

Jonas: Det blir en energisk show med så mycket live det kan bli. Bra fart, det kan kanske även bli lite allsång om man har tur. Ludde kanske slänger av sig basen, jag vet inte. Vi får se hur mycket budget man får.

Ludvig: Vi spelar ju strax efter Electric Banana Band också så vi får väl se om vi kan klå dem.

Jonas: Det var bland mina första konsertupplevelser faktiskt, när Electric Banana Band var här på Storsjöyran i Östersund. Då minns jag att jag satt på  – om det var min mammas axlar eller någon annans  – och kollade på dem. Jag minns inte året men jag minns att det var en väldigt härlig upplevelse i alla fall. Så cirkeln sluts.

Erik: Ja men dansskorna på måste man väl ändå säga, när vi kör live. Det svänger ju gött. Det är ju ett rockband men det är 70-talsdoftande så det är helt klart dansant. Och så tyngre för de som kan gilla det. Så på med glidiga dojor!

Kommer även saxofon spelas live eller blir det i möjligaste mån?

Ludvig: Erik säger självklart!

Erik: Det lämnar vi alltid som garanti på våra gig.

Ludvig: Vi spelar ju också lite mer den veckan kan vi ju flagga för, om man inte är på plats i Knislinge. Så spelar vi också på Bomber Bar i Motala den 6:e juli och på Svampen i Örebro den 10:e juli så vi är ute lite i samma veva.

 

Velvet Insane är:

Jonas Eriksson: Sång
Ludvig Andersson Lindgren: Bas
Jesper Lindgren: Gitarr
Niklas Henriksson: Gitarr
Erik Hellqvist: Saxofon & Gitarr
Adde Hemmingsson: Trummor

 

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge, 5-8 juli.
Alastair Green, Aldo Nova, Amaranthe, Amorphis, Anti-Nowhere, League, Bite Me, Bow Wow, Brian Downey’s Alive and Dangerous, Doro, Ebba Gold, Electric Banana Band, Eradikated, Eric Johanson, Gabba, Geordie, Hardcore Superstar, Hexed, Janne, Schaffer’s My Music Story Band, Jean Beauvoir, Joddla Med Siv, Junkyard Drive, Kee Marcello, Michael Monroe, Mike Tramp, Murasaki, Pedalens Pågar, Phil Campbell and the Bastard Sons, Portrait, Pretty Maids, Raven, Sator, Släkkten, Sme’ns Baglomma, Steelwings, The 69 Eyes, The Anti-Queens, The Fiascos, Torsson, Unleash The Archers, Uriah Heep, Vandenberg, Velvet Insane, Visions of Atlantis, Vypera.

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER