VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
persuader-band484

Inför Sabaton Open Air – intervju med Efraim Juntunen (Persuader)

14 Shares

persuader-band484
Det börjar räknas ner på allvar nu inför Sabaton Open Air. På torsdag drar festivalen igång och platsen är Lugnet i Falun. Ett av banden som kommer att spela är norrländska Persuader. Jag skickade iväg några frågor till bandets trummis Efraim Juntunen och resultatet av det hela kommer här.


För det första så ska det bli fantastiskt trevligt att få se Persuader live. Ni har funnits som band ett tag nu och min första undran är om du kan dra lite historik kring bandet Persuader?
– Vi är ett gäng norrlänningar som i brist på annat började göra musik ihop nån gång runt 1997. Vi har hunnit med fyra fullängdare och i regel mycket dötid mellan varven pga kraschade skivbolag. Senaste plattan “The Fiction Maze” blev vår tredje omstart och förhoppningsvis har vi nu lite stabilitet på den sidan så vi kan koncentrera oss på att få ut mer musik samt spela mer live.


Er senaste platta “The Fiction Maze” släpptes förra året. Är det på gång en uppföljare eller hur ligger läget?
– Med tanke på hur lång och utdragen processen blev med TFM så har vi sagt att med nästa platta så lovar vi ingenting förrän den är inspelad och klar. Nytt material finns i alla fall att jobba med. Det gäller bara att bolla barn, familjer och jobb med skrivarstugan.

Vad ser ni fram emot mest när det gäller årets Sabaton Open Air?
– Att få spela för en större publik, det var ett bra tag sedan. Vi är överlag dåliga på att ta oss söderut så det känns bra att det äntligen blir av.

Vilka är Persuaders influenser?
– All möjlig musik, film och böcker. Det kan bli lite vad som helst som blandas ihop. En dödsmetaltext här, en powermetal-hook där…..Det finns ingen större plan. Vi kombinerar det vi gillar och i slutändan får vi fram något nytt som alla är nöjda med.

Vad hade du pysslat med om du inte blivit musiker?
– Jag hade förmodligen sysslat med något annat kreativt. Jag gillar att bygga och konstruera saker. Customgrejer är något jag velat pröva på, bygga om gamla bilar och liknande. Om jag mot förmodan skulle sluta med musik så skulle jag nog stänga in mig i ett garage och gå lös med en svets.

Slutligen Efraim så undrar jag vilken som är den bästa festivalspelning du bevittnat?
– Strapping Young Lad på Hultsfred 2006. Devin Townsend är en stor personlig hjälte som jag följt länge. Att äntligen få se honom live i sitt argaste esse var stort. Han la ner bandet en kort tid därefter och jag hade tur som hann se bandet. Gillar det mesta Devin gjort sen dess, men det han gjorde med Sttrapping Young Lad var speciellt.

Med detta så tackar jag Efraim för att han tog sig tid att svara på mina frågor. Persuader spelar klockan 18:15 på lördag den 15 augusti. Sabaton Open Air följer du på Rocknytt där intervjuer inför finns publicerade nu. Recensioner av spelningar httar du naturligtvis på Rocknytt när banden gjort sitt live.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter