VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
saffire02effie-trikili484

Inför Sabaton Open Air 2015: Intervju med Victor Olsson (Saffire)

saffire02effie-trikili484
Nu är det bara tre dagar till dess att Sabaton Open Air 2015 drar igång! Vi passade på att få några ord med Saffire’s grundare och gitarrist Victor Olsson inför fredagens spelning. I år har detta nya hårdrockshopp från Göteborg låst in sig i studion för att spela in ett nytt alster som kommer att se dagens ljus i höst/vinter.


Det är snart dags för Sabaton Open Air. Vad kan vi förvänta oss?
– Publiken kan förvänta sig ett välrepat hårdrocksgäng som trivs på scen! Det är viktigt för oss att låta bra live och det är vi alltid sugna på att visa.


Hur kom Saffire till och var kommer bandnamnet ifrån?
– Jag startade bandet ihop med våran keyboardist Dino direkt när vi slutade gymnasiet 2005. Jag hade en vision om hur jag ville mitt band skulle låta och började söka till höger och vänster för att hitta rätt folk. Och efter ett tag så föll pusselbitarna på plats! Namnet kom vår ex-sångare Martin på under något tidigt rep när vi fortfarande var namnlösa. Det kändes som ett namn som både andades rock’n’roll och något mer finstämt innehåll, något som passar oss väl!

Kan ni beskriva Saffire för de som inte hört er än.
– Vi spelar melodiös och varierad hårdrock med rötter främst från 70/80-talet men med en uppdaterad och modern ljudbild med vissa metalinslag.

Vad har du för några musikaliska förebilder?
– När det handlar om hårdrock och det vi sysslar med i Saffire så finns det enligt mig inget som slår Rainbows tre första skivor. saffire-fotofagerstedt.comDen Rainbow-eran har påverkat mig en hel del vad gäller låtskrivning, variation, melodier osv. Sen rent musikaliskt kan jag blanda in lite alla möjliga influenser i musiken, både pop, progressivt och även en del funky stuff. Det ska svänga! Som gitarrist är jag såklart oerhört svag för Ritchie Blackmore och hans fraseringar, men även såna som Gary Moore, Michael Schenker och Yngwie (såklart) har man ju studerat en del.

Ni har ett nytt studioalbum på gång, kan du berätta mer om det?
– Vi jobbar på släpp, men inget är löst ännu. Men plattan kommer innehålla 11 riktigt bra låtar med stor variation (smakprov finns via spelaren nedan), tror det finns något för de flesta. Känslan är kanske något dystrare och mörkare än första plattan. Texterna något mer politiska och mörkare, medans första plattans texter var mer personliga. Arnold Lindberg har mixat och det låter dynamiskt, varmt och allmänt rågött!

Kommer ni premiärspela någon av de nya låtarna?
– Det kommer vi med all säkerhet att göra! En bra hårdrocksdänga ska kunna fungera bra live och det är vi säkra på att det nya kommer göra.

Vilken är er personliga favoritlåt med Saffire?
Victor: Typ omöjlig fråga att svara på men just nu är det nog Blame It On The Rain, en låt från kommande plattan.
Tobbe: Stormy Waters
Anton: Ghost Town (ny låt)
Magnus: Casters Of The First Stone (ny låt)
Dino: Ghost Town (ny låt)

Slutligen, någon hälsning till SOA-publiken?
– Kom och kolla på oss! Vi är oerhört spelsugna och jag tror att de flesta som gillar nån form av hårdrock kan hitta nånting de gillar hos oss

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter