LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
rockklassiker allstars
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2024: Intervju med Rockklassiker Allstars

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 5–8 juni 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Rocknytts Andreas Östlund har ställt ett par frågor till tidigare sångaren i Dalton och alltiallomästaren Bosse Lindmark.

Hur många gånger har du spelat på Sweden Rock, och vad har du för
förväntningar inför årets festival?

– Tror detta blir den trettonde gången (kan ha fel på nåt år under pandemin). Ser fram emot den sjuka upplevelsen att man ca kl 12.45 går av scenen för att byta “tröja” efter soundchecka med typ 20 pers som står nedanför scenen, för att komma ut till Rockklassikers intro en kvart senare till ett helt fullsatt, ca 15.000pers, tält, vi blir lika överraskande varje år, helt galen upplevelse !!!

Några band som du själv kommer passa på att se när du ändå är på plats?

– Jag kommer inte att stanna kvar denna gång, har ett gig i Sthlm dagen efter, så det är bara att hoppa in i bilen o köra hem, lite trist är det, för det är ju årets händelse för oss, vår firmafest kan man säga, ALLA är ju där!

Vilka spännande artister får vi se i årets upplaga av Rockklassiker gänget?

– Törs inte avslöja det, är lite osäker om jag får spojla, men, det kommer garanterat bli ett jäkla drag denna gång också, det kan ni vara säkra på. Robert Wells var dock med och repade nyss.

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2024?

– Ska som vanligt turnera runt lite i Sverige, kompa olika artister som exempelvis, Magnus Carlsson, Micke Syd & Tommy Ekman, Lili & Susie m.fl…

Bästa livebandet genom tiderna?

– Oj, har ju sett några under åren, men en av topparna tycker jag var Aerosmith, 2014 tror jag det var, såg dom både på SRF och på Tele 2 Arena, fantastiskt gig !!!

Vad är oddsen för att vi någonsin ska få se Dalton på en scen?

– Tror inte att Dalton skulle kunna återuppstå en gång till som 2011, tror den platta vi gjorde 2014, “Pit Stop” nog var den sista, men, jag stänger ingen dörr där !

Bosse, du har spelat med så oerhört många artister och kan du dela något speciellt ögonblick i din karriär?

– Oj, svår fråga…det är många man minns som dom bästa, och det blir på nåt sätt en ny bland dom bästa varje år tycker jag…men måste jag säga nåt gig så var det första Gröna Lund giget med Dalton sommaren 1988 speciellt, det var i närmast fullsatt, en fantastisk kväll på många sätt…har också många SRF gig som jag minns som dom bästa med alla fantastiska gäster som vi har haft med under åren…och det ska bli lika kul i år…covers så det förslår…yeeeeeah!

Andreas Östlund Rocknytt

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER