LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
cirith ungol
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2024: Intervju med Cirith Ungol

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 5-8 juni 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Rocknytts Andreas Östlund har ställt ett par frågor till Cirith Ungol trummis Rob Garven.

Har ni spelat på Sweden Rock tidigare, och vad har du för förväntningar på festivalen?

– Vi har aldrig spelat Sweden Rock förut och det har varit en livslång dröm. Bandet var dock headliner på Muskelrock 2018, och det var den enda gången vi någonsin spelat i Sverige, men det var en fantastisk upplevelse! Jag har en bra vän på Sweden Rock Magazine, och vi har varit med där många gånger där genom åren, så vi är inte okända i Sverige, och vi ser verkligen fram emot att spela för våra svenska fans!

Hur är det att spela på en festival, jämfört med en klubb eller arena?

– Cirith Ungol gillar att spela på festivaler eftersom det är ett perfekt tillfälle att få ut vår musik inför många lyssnare, vissa som aldrig har haft möjlighet att se eller höra bandet tidigare. Vi är ett undergroundkultband och vi försöker alltid få fler än våra trogna att konvertera till “Legions of Chaos”!

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2024?

– Det här året räknas som vårt sista turnéår, och därför spelar vi över hela världen. Vi kommer från att spelat nonstop i Australien och Kina till SRF!

Vilket är det bästa livebandet genom tiderna?

– Jag har sett många band, men jag skulle säga att det bästa bandet jag någonsin sett live var bandet Mountain!
Deras trummis Corky Lang var en av mina största influenser, och jag hade turen att se dem flera gånger under deras storhetstid.

Någon festival som står på önskelistan, förutom SRF då?

– Vi har varit headliner på ett antal mindre mer intima festivaler, men det är trevligt att spela större som SRF, så att vi kan nå fram med vår musik till massorna.

Vad kännetecknar en bra festival?

– Jag tror att det som är bäst med en festival är platsen och lokalen, men också att ha en bra scen och stage crew som får ihop allting. Jag är trummis och att få trummorna ordentligt och i tid, det är alltid det jag fokuserar på!!

Vilken kontinent föredrar ni att turnera i?

– Även om vi har fans över hela världen, verkar det som om vi blir mest väl mottagna i Europa.

Kommer det ett till album eller är det slut nu?

– Vårt massivt tunga sjätte album Dark Parade släpptes förra året. Vi hade en albumutgivningsshow på den berömda Roxy Theatre i Hollywood, som spelades in och videofilmades. Livealbumet från den showen kommer att släppas i augusti på Metal Blade Records, och det kommer inte att göra någon besviken.

Finns det några planer du vill avslöja inför 2025?

– Stay Tuned!

Andreas Östlund Rocknytt

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER