VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
raubtier01 effie trikili484

Inför Sabaton Open Air 2015: Intervju med Pär Hulkoff (Raubtier)

47 Shares

raubtier01-effie-trikili484
Haparanda ligger nära den finska gränsen i Norrbotten. Från denna stad kommer Raubtier som tagit sitt namn från den tyska översättningen av filmen “Rovdjuret” (“das Raubtier”). Debutalbumet “Det Finns Bara Krig” släpptes 2009 och nu i ausgusti så spelar bandet återigen på Sabaton Open Air i Falun.

Jag passade på att skicka lite frågor via mail till bandets sångare och gitarrist Pär Hulkoff. Hur svaren blev kan ni läsa nedan.


Hej Pär. Jag skulle vilja att du började med att ge Rocknytts läsare lite historik kring bandet Raubtier?
– Någonstans kring 2006 fick jag idén om Raubtier och 2007 var trion operativ. Målet var att bevara de hårda och nedstämda riffen och brutaliteten från den thrash metal vars puls och slagkraft fängslat mig, men fortledes blanda in de andra komponenter som som dominerade (och fortsatt dominerar) min tillvaro. Militärmusik, folkmusik och klassiskt tonspråk. Electronica och industriella inslag fick även mycket stort utrymme. Tempot drogs ner till marschpuls och syntharna fick agera symfoniorkester. Lyrikspråket blev svenska som genererade snabbt branschintresse. Inom väldigt kort satt vi på skivbolagsmöten med kostymklädda herrar och demonproducenter. Första singeln “Kamphund” blev en kraftfull historia som banade väg för fortsatta förehavanden.

Ni har spelat på Sabaton Open Air tidigare. Har du nägra speciella minnen från era tidigare spelningar?
– Ja, många. Goda minnen primärt. Det är en mycket familjär stämning och glädjen är alltid stor i Dalarna.

Ni gjorde för några år sedan en videoblogg. Hur kom ni på den idén och är det något ni pysslar med fortfarande?
– Vi ville ge våra lyssnare en inblick hur dagarna såg ut på den tiden. Allting rusade förbi och en spelning avlöste en annan. Med tiden tyckte jag att innehållet blev tämligen enahanda. Idag ser jag inte längre något syfte med just den typen av dokumentering.

Den 5 februari 2014 släppte ni plattan “Pansargryning”. När kan vi förvänta oss ny platta med Raubtier?
– Vi släpper en ny singel den 30 augusti. På vår spelning i Falun kommer vi att premiärspela detta starka och suggestiva spår för samtliga närvarande. Det skall bli en intressant övning.

Ni har spelat både på Sabaton Open Air och Sweden Rock. Om vi bortser från storleken på de båda festivalerna så undrar jag vilken som är den största skillnaden mellan SOA och SRF?
– Som sagt, den familjära stämningen är speciell. Vi känner så gott som alla på Sabaton Open Air och det gör mycket.

Slutligen Pär så undrar jag vilken som är den bästa festivalspelning du sett genom åren?
– Pantera, Nummirock 97 eller 98. Det var en kall och regnig festival präglad av mycket vemod. Panteras framträdande var dock ett minne för livet.

Med detta så tackar jag Pär i Raubtier att han tog sig tid att svara på mina frågor. Sabaton Open Air följer ni i intervju/nyhetsform fram till festivalen och hur spelningarna ter sig i våra ögon/öron läser ni i recensionsform under/efter festivalen.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter