VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
nelson484

Intervju med Gunnar Nelson

8 Shares

nelson484
-En dröm vore att få spela på Sweden Rock

Att bröderna Nelson väldigt gärna vill spela på Sweden Rock Festival påpekar Gunnar flera gånger när jag sitter med honom i telefon. Gunnar Nelson är den som skriver låtarna i bandet och när jag når honom sitter han i Nashville, Tennessee och mår bra. I dagarna är det 25 år sedan bandet släppte debuten “After The Rain” och med senaste plattan “Peace Out” visar tvillingarna att de fortfarande kan rocka.


Jag börjar med att förklara att jag känner mig hedrad att få prata med Gunnar Nelson och i nästa andetag ber jag honom gå tillbaka i tiden och berätta lite om var och när bandet Nelson bildades?
– Tack så mycket sjäv för att du vill prata med mig. Bandet Nelson såg dagens ljus 1987 och i den vevan så var det Hair Metal som gällde i Los Angeles där vi kommer ifrån. Vi sprang på rockklubbar och såg alla dessa coola band och vi kände att vi också vill vara en del av detta.

Tre år senare så toppade ni Billboardlistan i Usa med “Can’t Live Without Your (Love And Affection)”. Framgången blev total direkt. Toppade låten i några andra länder?
– Låten toppade i sammanlagt åtta olika länder. Förutom Usa så var den stor på den asiatiska marknaden där vi toppade singellistorna i bla Singapore, Malaysia, Japan och Sydkorea. En stor orsak till låtens succé ska också tillskrivas MTV som nappade på låten och spelade den flitigt. Vi har MTV att tacka för så mycket så det känns vemodigt att kanalen knappt spelar någon musik längre.

Nya plattan heter “Peace Out” och enligt mig så är det årets bästa så här långt. Hur lång tid tog det att spela in plattan?
– Tack så mycket. Det känns skönt att höra. Plattan tog cirka två år att spela in och jag kan med ärlighet säga att jag gjorde mitt absolut yttersta för att skapa den bästa musik jag kan år 2015. Jag tycker också att jag lyckades. När det handlar om mitt sätt att jobba så är jag definitivt en nattmänniska. Mina timmar i studion sträcker sig ofta från elva på kvällen till fem på morgonen. Det är under denna tid jag får jobbet gjort på ett sätt som tillfredsställer mig. Men musiken lever jag med övrig tid också och vi hann med att göra runt 100 spelningar också under 2014.

En sak som är aktuell just nu är hur ni artister ser på musikindustrin. Om du skulle jämföra med 1990 när ni släppte “After The Rain” så är jag nyfiken på vilken som är den största skillnaden?
– Den största skillnaden är att folk inte längre köper plattor i samma utsträckning. När vi släppte “After The Rain” så låg vi på Geffen Records som vid den tiden var ett av världens största bolag. Sen kom grungen i början av 90-talet och den förstörde en hel del för många band i vår genre. Nu har vi haft tur som hittat Frontiers Records som är ett bolag som sätter musiken först och inte bara ser på hur man sla tjäna så mycket pengar som möjligt. Mycket av musikindustrin består av personer som är intresserade enbart av finanser och inte kan ett skit om musik. Och på bolagen sitter det inkompetenta människor som inte kan ett dyft om musik. Det har blivit ett tuffare klimat helt klart och svårare och svårare att få ut sin musik till publiken. Därför är det skönt att det fortfarande finns eldsjälar bland fansen som skriver om oss och recenserar vår musik. Det är därför vi håller på fortfarande. Sen ska man komma ihåg också att jag varit fruktansvärt bortskämd de senaste 25 år sedan med att få pyssla med det jag älskar allra mest. Så det är definitivt inte bara negativt.

Finns det några planer att komma över till Europa och spela live?
– Vi ska ut på en sväng med Loverboy i Usa under sommaren/hösten 2015. Det blir även några datum i Japan och Australien, men vi hoppas kunna få ihop en turné i Europa under våren 2016. Skandinavien är naturligtvis med i våra planer. En av mina största drömmar är att få spela på Sweden Rock Festival. Den festivalen har jag hört en hel del om så det vore fantastiskt att få uppleva det hela på plats. Känner du någon inom organisationen så får du gärna lägga ett gott ord för oss, ha ha ha.

Till sist så undrar jag vilken musik Gunnar Nelson lyssnar på när han inte skapar egen?
– Jag är totalt insnöad på 70-talsrock just nu där tidiga Scorpions och Led Zeppelin snurrar en hel del. Jag lyssnar även mycket på Bluesorienterade rockband och Ritchie Blackmore är alltid en favorit.

Då tackar jag dig Gunnar för denna pratstund och jag önskar lycka till i framtiden.
– Tack själv…….verkligen. Jag ska inte sticka under stol med att jag har världens bästa jobb och jag hoppas vi kan få ihop det hela så vi kan spela i Sverige inom en snar framtid. Du vet vid det här laget vad jag tycker om Sweden Rock. Jag vill även passa på att tacka alla våra svenska fans som funnits med bandet genom åren. Ni är bäst.

Med detta så lägger vi på och min uppgift blir att försöka få någon ansvarig på Sweden Rock Festival att boka Nelson till festivalen 2016.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter