VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Delain Photo Sandra Ludewig. Courtesy of Chris LeMon Danger Music and Media484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med Delain

Delain Photo Sandra Ludewig. Courtesy of Chris LeMon Danger Music and Media484
Med 21 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är Delain. Rocknytts Kjell Ögren fick chansen att ställa några frågor till Charlotte Wessels (sång).

Det Holländska bandet Delain bildades 2002 av Martijn Westerholt, tidigare keyboardist i Within Temptation. 2005 anslöt sångerskan Charlotte Wessels, och sedan dess har man hunnit släppa fyra skivor. Den senaste, The Human Contradiction, släpptes i april 2014. Bandets musikstil är symfonisk metal med inslag av goth. I sommar kommer Delain till Sweden Rock.


Först av allt vill jag passa på att önska er varmt välkomna till Sverige och Sweden Rock Festival i sommar. Vad har du för förväntningar inför festivalen?
– Det är en av dom festivaler som jag inte har varit på tidigare, men många vänner och musikkollegor har sagt att jag absolut borde åka dit! Jag har väldigt höga förväntningar.

Ni spelade på Rockstad Falun 2013. Har ni varit i Sverige sedan dess?
– Nej, inte sedan dess, men vi har tillbringat mycket tid i Sverige tidigare. Vårt album från 2012, We are the Others, är faktiskt inspelat och producerat i Sverige med Jacob Hellner (Rammstein), Fredrik Thomander och Anders Wikström (Scorpions, Backyard Babies). Jag har väldigt fina minnen från vår tid i Stockholm.

Om man tittar på er kalender så verkar ni ha ett väldigt hektiskt år under 2015. Ni har en stor turné inbokad i USA och Canada under våren, och dessutom ett antal spelningar på några av dom större rock/metal-festivalerna i Europa under sommaren, Sweden Rock inräknat. Trivs du med att vara på resande fot?
– Definitivt. Jag skulle ha valt fel jobb om jag inte gjorde det. Turnerandet är en konstig form av tillvaro där det kan vara en utmaning att hitta ”normala” saker som god mat, en dusch eller WiFi, men att kunna få resa och framföra vår musik för människor över hela världen är en av dom saker som ger oss den största belöningen.

Det gör oss självklart väldigt glada här i Sverige att ni har ett så nära samarbete med Sabaton, ett band vi är väldigt stolta över här hemma. Ni har just avslutat en Europaturné med dom och Battle Beast, och Sabaton kommer också att följa med er under era spelningar i USA tillsammans med Nightwish. Kan vi hoppas på fler Delain-Sabaton-projekt framöver, och kanske till och med på att få se er tillsammans igen här i Sverige i framtiden?
– Det skulle verkligen vara toppen! Vi hade en helt fantastisk tid tillsammans under vår Europaturné med Sabaton, och vi ser verkligen fram emot att få ge oss ut på vägen med dom igen inom kort. Vi trivs verkligen med att turnera med Sabaton, så jag skulle absolut inte utesluta att det blir fler spelningar tillsammans i framtiden.

Arbetar ni på något nytt skivmaterial för tillfället? Får vi kanske till och med nöjet att få höra några nya låtar på Sweden Rock?
– Vi har faktiskt en hel del nytt material, även om en del av låtarna på The Human Contradiction inte ens har hunnit få sin livedebut än. Så om det blir några nya låtar på Sweden Rock….? Det beror på hur allt utvecklar sig. Det får nog förbli ett mysterium än så länge.

Banduppställningen på Sweden Rock Festival är – som alltid – mycket bra. Vilka band skulle du själv vilja se, när ni inte spelar?
– Jag skulle verkligen vilja se Gojira och Behemoth, Evergrey, och självklart sjunga med till The Darkness förstås!

Tack för att du tog dig tid med detta. Återigen, hjärtligt välkomna till Sverige i Juni. Vi ser fram emot att få se er spela på Sweden Rock Festival i sommar!

Delain spelar torsdag 4 juni 12:00 – 13:00 på Sweden Stage

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Behemoth, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet, Fish, Mustasch och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link