VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
seventribe-484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med Seventribe

86 Shares

seventribe-484

Med 22 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är Seventribe från Västerås som Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till.

Seventribe är ett sjumannaband från Västerås som spelar en hybrid av hardcore och metal. Deras filosofi som liveband är att göra varje show, liten som stor, till ett inferno där även publiken går helt upp i känslosvallet. För att illustrera att vi alla är lika på insidan har Seventribe valt att uniformera sig i den färg som vi alla har på insidan – rosa. Detta ger en skarp och omisskännlig kontrast mot bandets hejdlösa liveshow, lika positivt brutal som deras musik.


 

Hur funkar det egentligen att turnera med ett sjumannaband? Det kan vara tufft när man är bara fyra, men sju?
– Det balanserar ut sig till samma som vanliga band. Någon mer som är trött och sur men också någon mer som är pepp och glad.

Vad är det bästa med att spela live?
– Energin! Att med musik och publik skapa en känsla.

Rosa tycks vara en färg som kännetecknar Seventribe, varför just rosa och inte… lila?
– Rosa är den absoluta motsatsen till det metal är. Från början ville vi verkligen sticka i ögonen på folk. Men när dom hör och ser vad vi gör så inser dom flesta att det spelar ingen som helst roll hur man ser ut. Allt handlar om insida. Alla är rosa på insidan. Inte lila.

Torsdag den 4 juni gör ni er debut på Sweden Rock Festival. Vad tycker ni om det?
– Torsdag den 4 juni 2015 är det nästan exakt 4 år sedan vi debuterade på SRF. Det ska bli så jävla fett att komma tillbaka igen och riva stället!

Vad kännetecknar en spelning med Seventribe?
– Varje spelning är unik och man vet aldrig vad som kommer att hända. Målet är alltid att bli ett med publiken, sen om vi hamnar nere i publikhavet eller om publiken hamnar uppe på scenen spelar ingen roll. Du ska aldrig lämna en spelning med Seventribe likgiltig.

Ni råkar spela samtidigt som en av festivalens headliners, Def Leppard, varför ska man välja att se er?
– Vi tänkte ha två trummisar med oss. Det är tre armar mer än Def Leppard. Frågan borde istället vara varför man skulle välja att se Def Leppard när Seventribe samtidigt står på en annan scen.

 

Seventribe spelar torsdag 4 juni 23:30 – 00:30 på Rockklassiker Stage

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Behemoth, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet, Fish, Mustasch och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter