VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
double-crush-syndrome484

Intervju med Andy Brings (Double Crush Syndrome)

double-crush-syndrome484
Andy Brings, en man med oerhört många strängar (och band) på sin lyra. Med ett förflutet i så väl Sodom som Powergod härjar han nu Tyskland runt i rock’n’roll-bandet Double Crush Syndrome. Nu aktuella med den nya EP:n ”Can’t You Be Like Everyone Else”.

Under bara ett par år la du ner båda dina band Traceelords och Powergod, vad berodde det på?
– Vi beslutade oss egentligen för att lägga ned Powergod redan innan Traceelords gick samma öde till mötes, berättar Andy från sitt hem i Tyskland. Konstigt nog blev det i omvänd ordning ändå och Powergod lades ned 2007 medan Traceelords gjorde det året innan. Det var faktiskt nära att Powergods sista skiva med eget material – ”Evilution Part III – Nemesis” (2002) – var slutet på Powergod. Musikbranschen var helt upp åt väggarna galen och ingenting kändes bra. Dock är jag väldigt stolt över plattan som är en ordentlig käftsmäll. Texterna osar hat och spyr galla över allt och alla som försökte stoppa oss. Den sista plattan blev lite roligare då vi gjorde en till hyllningsskiva till musiken vi växte upp med, ”That’s Metal Lesson II – Long Live the Loud” (2005).


Det var Powergods öde, Traceelords är ett helt annat. Bandet var dött från insidan och jag ville inte längre tillhöra den skaran av människor som bandet utgjordes av. Samtidigt varken ville eller kunde jag Traceelords utgöras av några andra än oss fyra så beslutet var tufft. Det fanns inget annat att göra än att låta bandet gå i graven. När saker och ting är över är det över.

Ditt nya band Double Crush Syndrome är ett sant undergroundband. Ni har inget skivbolag, inget bokningsbolag och inga utomstående fickor som behöver fyllas med era pengar. Är det enklare att vara ett undergroundband i dag än för 20 år sedan?
– För mig är det absolut det. Jag har lärt mig så oerhört mycket under årets lopp att jag inte behöver kalla in folk till allting. Sedan är jag en sådan person som älskar att jobba hårt för att få och nå någonting. Känslan av att lyckas är som en drog. Sedan är det också som så att så länge ingen kan göra någonting bättre för mig och mitt band än vad jag redan gör det så kommer jag fortsätta att jobba arslet av mig. Under min karriär har jag haft oerhört många olika skivkontrakt och ändå har jag aldrig varit lyckligare än vad jag är nu. Så länge man inte är en lat dagdrivare går det alldeles utmärkt att ha en musikkarriär i dag.

Alldeles nyligen var Double Crush Syndrom ute på turné tillsammans med Hardcore Superstar, hur var det?
– Vi kom faktiskt precis tillbaka från turnén. Vi har turnerat tillsammans med Doro, Sebastian Bach (ex- Skid Row) och J.B.O men dem kan inte mäta sig med den här turnén. Hardcore Superstar och det andra förbandet Nitrodrive var en helt annan typ av band. Passionen och energin var magisk och det kändes verkligen som om alla strävade efter samma mål – underhålla publiken. Ingen såg det som ett jobb – alla såg det som ett uppdrag. Under de här spelningarna såg jag inte en enda sur min utan det var konstanta leenden, precis som det ska vara. På och vid sidan av scenen – Hardcore Superstar har min fulla respekt och jag lyfter på hatten för dem.

På tal om Sverige, för ett par månader sedan var Double Crush Syndrome ett av banden i omröstningsfinalen där man kunde vinna en plats på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Tyvärr stupade ni på mållinjen men nästa år lyckas ni va?
– Det kan du fethaja! Tar vi oss inte dit via de vanliga kanalerna åker vi upp med en minibuss och smäller upp en egen scen på parkeringsplatsen och spelar för alla som vill se oss. Det enda som möjligen kan stoppa oss vore om polisen kom och tvingade iväg oss.

I fjol intervjuade jag Blind Guardians gitarrist André Olbrich. Han berättade att den första gången du sjöng offentligt var på Sodoms releaseparty för plattan ”Get What You Deserve” (1994).
– Det stämmer och jag kommer ihåg allting av det för jag var den enda nyktra personen på spelstället. Blind Guardiankillarna skulle spela en Kiss-cover med oss men deras sångare Hansi Kürsch var för full för att ens kunna hålla i micken så jag fick ta över. Som stort Kiss-fan var det inga problem. Det var för övrigt min sista konsert med Sodom och den spelades också in för live-videon ”Live in der Zeche Carl”. Dock är Blind Guardian-delen bortklippt och jag har faktiskt inte sett den.

Sist men inte minst, du är en man med åtskilliga turner under bältet, kan du inte dela ett par turnéminnen med oss?
– Oj, skojar du? Det finns så oerhört många att ta av. De innehåller dock åtskilligt måna färre tjejer än vad man kan tro. Någonting jag verkligen har uppskattat under årens lopp är att jag har fått turné tillsammans med så många av mina stora idoler och fått se dem bakom kulisserna. Se hur deras vardag ser ut. 2004 turnerade Traceelords tillsammans med Whitesnake och jag kommer aldrig glömma känslan när jag såg att deras enorma förstärkare bara var scenattiraljer var enda funktion var att ON-knappen lös röd. De drevs för fan av niovolts batterier!

 

Ett annat minne är från i fjol när Double Crush Syndrome spelade tillsammans med Sebastian Bach. En dag under sin soundcheck stod han på scen och klia sig i huvudet och funderade. Sedan sa han: ”Jag behöver inte två monitorer utan det är publiken som behöver höra mig.” Sedan gick han ned på knä och vände han sin ena monitor mot publiken i stället för att: ”Blåsa skallarna av dem!”. Vilken hjälte. Hela den turnén var fantastisk då Sebastian är vad Ozzy Osbourne (Black Sabbath) och Rob Halford (Judas Priest) är för andra – en hjälte. Två gånger drog han upp mig på scen och lät mig sjunga ”Youth Gone Wild” tillsammans med honom och det är utan tvekan två av de största höjdpunkterna i min karriär.

Facebookhttps://www.facebook.com/doublecrushsyndrome

Hemsidahttp://www.doublecrushsyndrome.de/

Nya videon ”Can’t You Be Like Everyone Else”

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link