VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
MaidaVale-484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med MaidaVale

17 Shares

MaidaVale-484

Med 36 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är MaidaVale som Rocknytts Effie Trikili fick ställa ett par frågor till.


Maida Vale bildades på Gotland 2012 men huserar numera i Stockholm. Denna kvartett är unga till åren men deras rötter daterar sig långt bakåt – de spelar psykedelisk heavyblues med ett sväng som inspirerats av storheterna från det sena 60-talet. Hittills har Maida Vale etablerat sig som ett välkänt liveband i Stockholm med omnejd. Under 2015 har de hittills inlett studioinspelningar och satsar på att lansera sig även utanför Stockholmsregionen, med spelningar på Umeå Open Air – och SRF.

 

MaidaVale är ett relativt ungt band som håller till framför allt i Stockholm. Kan ni berätta lite om bandet och er musik?
MaidaVale har funnits sedan 2012 då vi träffades på Gotland. Ett år senare flyttade vi tillsammans till Stockholm där vi fortfarande håller till. Det är som liveband vi har satsat mest på att utvecklas eftersom det är det vi tycker är roligast och mest givande. På scen försöker vi alltid få atmosfären att vibrera och golvet att gunga! Soundmässigt kan vårt nuvarande sound kanske beskrivas som någon 60-70-talsinspirerad psykedelisk blues. Men när det gäller genre strävar vi inte efter att hamna i något fack. Vi låter oss istället inspireras av all musik vi tycker om, vilket är en hel del!  

 

Vad jag har förstått så har ni släppt en EP för något år sen men marknadsför er framför allt genom spelningar. Finns det några planer på ett albumsläpp?
MaidaVale har inte släppt något inspelat material i den sättning vi är nu. Det är anledningen till varför vi marknadsför oss genom livespelningar. Vi kommer dock släppa en singel inom en snar framtid.

Torsdagen den 4:e juni gör ni er Sweden Rock-debut. Vad betyder den spelningen för er?
Sweden Rock är en klassisk festival dit det kommer många genuina musikälskare, så det betyder mycket! Det känns kul att få vara en del av festivalen och att (förhoppningsvis) nå ut till en ny större publik. 

Har ni planer på att stanna kvar på festivalen? Vilka band tänkte ni kolla på i så fall?
Ja det tänkte vi. Vill se en massa bra band! Bla Mother’s Finest, Ghost, Toto, The Darkness…

Hur kommer ni ladda upp för den spelningen?
Det blir nog femton armhävningar och lite lufttrummor. 

Hur ser drömspelningen för MaidaVale ut?
Om publiken är riktigt taggad, diggar musiken och vi levererar en grym show, kan drömspelningen äga rum lite var och när som helst.

Avslutningsvis, vad har ni för planer inför framtiden?

Vi kommer att hänga mer i studion men framförallt kommer vi åka runt och bjuda på musik som aldrig förr. 

 

MaidaVale spelar torsdag 4 juni 11:50-12:30 på Rockklassiker Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter