VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
GRF15-banner-484

Rocknytt tar pulsen på GÖTEBORG ROCKFEST

23 Shares

GRF15-banner-484

Ikväll, fredag den 24:e april drar årets upplaga av Göteborg Rockfest igång. Festivalen blir den femte av sitt slag med 22 band under två dagar som delar scenerna på Sticky Fingers i Göteborg. Festivalens drivs ideellt av stjärnorna Martin och Viktor som ägnat Rocknytt en liten stund i alla förberedelser inför festivalen. Läs nedan vad de har att bjuda på för som de själva säger: “Göteborg Rockfest” är stället att vara på i helgen”.

– Göteborg Rockfest drivs ideellt av er två, Martin och Viktor, vad fick er att börja med detta?
Martin: Från allra första början var det så simpelt som att vi ville samla alla vänner på en och samma plats för en jättefest! Vi spelar själva i band och känner därigenom många andra band och folk “i svängen”. Den känslan har vi fortfarande kvar eftersom vi varit bekanta med minst någon i varje band vi haft sedan dess. Hjärtat och själen finns kvar och därför är detta fortfarande väldigt kul att genomföra!
Viktor: Ni vet när man är på fest, träffar likasinnade och säger ”fan vi borde göra något ihop!”. Den känslan omsätter vi i handling. Göteborg har en enorm bredd och talang på rockfronten, men det finns inga festivaler här! Istället för att band ska arbeta mot varandra så vill vi skapa en stor fest där gemenskapen föds. Detta är en folkrörelse och vi har en stor kärnpublik!


– Vad är det bästa med att arrangera en sådan festival?
Martin: Så här strax innan funderar man alltid på om man är riktig i huvudet som gör detta helt utan lön.
Det är ett oerhört jobb och tar så mycket tid från våra ”riktiga” arbeten att vi egentligen går med brakförlust! Men varje gång man står där mitt i det hela och ser hur många vänner som är där, både besökare och artister, och säger att vi återigen lyckats ge dom en fantastisk helg så blir man själv så glad att man glömmer allt det och vill göra det igen! Sen vill jag tro att vi gör en insats för Sveriges enormt duktiga yngre band. Jag vet av erfarenhet att det är svårt att få vissa festival-gig om man inte är 40+.
Viktor: Ja det är ett så tungt lass att dra att man ibland håller på att tappa förståndet. Samtidigt vet vi varför vi gör det och vilka vi gör det för. Vi behövs och lyckan man upplever när man kan bjuda andra på ett topparrangemang är oslagbar. Vi har större muskler än de flesta att kunna dra ihop detta, vilka är vi då att neka vår älskade hemstad det? Göteborg ska sitta på kartan som Sveriges rockhuvudstad!

– Festivalen i helgen blir den femte ni arrangerar, minns ni något extra väl från tidigare festivaler?
Martin: Det har varit så många fantastiska stunder att det inte går att välja ut en specifik händelse. Däremot är känslan av att stå mitt i smeten när alla är glada, och tillsammans se ett band som tycker det är kul att spela för oss, något jag tar med mig varje år.
Viktor: Jag minns 2012, då mitt band Danger Avenue spelade och min gitarrist Thomas for rätt igenom scengolvet som brast. Sådant händer inte varje dag! Det är grejen med Rockfest, exakt ALLT kan hända och de sjukaste sakerna händer alltid hos oss! I övrigt minns man ju alla ögonblick av stolthet, när vi såg t.ex Thundermother göra sitt första gig någonsin hos oss 2012 och när australiensaren Lindsay kom hela vägen från Australien för att gå på Rockfest.

– Vilket band ser ni mest fram emot att se på årets upplaga?
Martin: Vi bokar ju bara band vi själva vill se! Så att välja ut endast en akt blir för svårt. Det hade i för sig varit grymt kul att se Siphon Fuel från en åskådares håll men det lär bli svårt. Jag spelar ju själv bas i bandet…
Viktor: Jag har ännu ej sett Dead Lord live trots att jag följt dem sedan de bildades! Missar inte det! Dessutom gör Helvetets Port sitt första gig på fyra år, en högtidsstund för oss heavy metal-freaks. Scumbag Millionaire gör sitt första gig på hemmaplan och Lastkaj 14, som av Close-Up Magazine utnämnts till Sveriges hetaste punkband just nu, blir nog en sällan skådad holmgång.
Enforcer är även ett riktigt favoritband som vi länge haft en dröm om att kunna boka. Nu händer det!

– Vad skulle en drömbokning för er vara?
Martin: Det hade varit helt omöjligt med dom små medel vi har men rimligtvis bör man ju få drömma när just en “drömbokning” kommer på tal. Så jag säger Krokus! Visserligen passar dom inte riktigt mönstret med unga svenska band men dom är helt enkelt sjukt bra!
Viktor: Vi var en hårsmån ifrån att få till Imperial State Electric i år, det hade varit en dröm!

– Om man inte har något bättre för sig i helgen, varför är det värt med en roadtrip till Göteborg och Göteborg Rockfest?
Martin: “Inte har något bättre för sig”? Det tror jag knappast man kan ha! 22 band som alla håller hög internationell klass och skulle passa utmärkt på dom största festivalerna i världen för ett så bra biljettpris och den underbara stämningen som det ger! Det säger sig självt att Rockfest är stället att vara på i helgen.
Viktor: Du hittar inte en bättre festival. Man känner hur folk verkligen törstar efter detta och lever ut allt de byggt upp under den långa vintern. Vi markerar starten på sommaren! Dessutom bjuder vi på otroligt bra musik!

Martin och Viktor: Tack för intervjun och hoppas vi ses! Välkomna till Göteborg Rockfest!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter