VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
all-that-remains-2012-484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med ALL THAT REMAINS

all-that-remains-2012-484
Med 42 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är ALL THAT REMAINS.

Massachusetts-baserade All That Remains bildades 1998, och musikstilen kan närmast beskrivas som melodisk metalcore med stor variation i låtmaterialet. I februari i år släppte man sin sjunde studioskiva, och i sommar kommer bandet till Sweden Rock Festival. Vi fick tag på bandets gitarrist Mike Martin för att höra vad han och resten av bandet har för tankar runt detta.


Först vill jag börja med att säga varmt välkomna till Sverige och Sweden Rock Festival i sommar. Har ni spelat i Sverige tidigare? Vilka är era förväntningar?
– Vi har varit i Sverige många gånger tidigare, och det är alltid den del av våra Europaturneér som vi ser mest fram emot! Spelningarna där överträffar alltid våra förväntningar, så när vi nu kommer tillbaka så hoppas vi förstås på mer av den varan. Det är ett vackert land, och folket är väldigt intresserat av musik, så det är alltid ett stort nöje för oss att få spela där.

I februari släppte ni ert senaste album, The Order of Things, som också blev väldigt väl emottaget av både fans och resencenter. Albumet är betraktat som mycket starkt, och ord som ”superbt” och ”mästarklass” har använts i beskrivningarna. Vad är era tankar om det?
– Jag hoppas att vi kommer att få höra några låtar från plattan under Sweden Rock. Ja, vi har varit väldigt lyckosamma som har fått så bra kritik för vårt nya album. Det är definitivt fint att få höra så positiva saker om det, särskilt som vi själva är så stolta över skivan och då vi arbetade väldigt hårt med den under hela förra året. Ni kommer definitivt att får höra minst tre låtar från den, möjligen fler, under spelningen i sommar.

Innan Sweden Rock, i april och maj i år, ger ni er också ut på turné i USA tillsammans med en av Sveriges nationalskatter, In Flames. Det är en väldigt intressant kombination. De bägge bandens musikstilar en del från varandra. Tror ni att fansen trots detta kommer att kunna hitta en gemensam grund att stå på?
– Vi har faktiskt nu precis avslutat de första spelningarna med In Flames i Nordamerika, och det kunde inte ha gått bättre. Även om bägge bandens stil har ändrats och utvecklats genom åren så kände vi ändå att det skulle kunna bli en kanonturné att göra tillsammans, och det blev det också tacksamt nog. Fansen var toppen för bägge banden varje spelkväll, och vi ser redan fram emot nästa runda av turnén. In Flames har alltid influerat oss enormt, och dom är en stor anledning till att det här bandet startade över huvud taget. Band som In Flames, Soilwork, The Haunted och At The Gates har haft en stor påverkan på All That Remains ända från början.


Bandlistan för årets Sweden Rock Festival är – som alltid – väldigt bra. Vilka band skulle ni själva vilja se när ni inte spelar?

– Jag är inte helt säker på vilka band som spelar samma dag som oss, men av dom band jag har sett som skall vara där så skulle jag personligen verkligen vilja se Def Leppard, Slash, The Darkness, Hatebreed och Extreme.

Tack för att du tog dig tid med att detta. Återigen, hjärtligt välkomna till Sverige i juni. Vi ser fram emot att se er på Sweden Rock Festival i sommar!

All That Remains spelar torsdag 4 juni 12:00-13:00 på Rock Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter