VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Ghost-nkpg-effietrikili-480

GHOST släpper nytt album – Inför Sweden Rock 2015: Intervju med GHOST

Ghost-nkpg-effietrikili-480

Med 49 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är GHOST. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till en ”namnlös gast”.

Sveriges mest kända hårdrocksband med den minst kända uppställningen. Ghost bildades i Linköping 2008 av… ja, det är just det de inte har berättat. Bandet består av en hemlig sångare maskerad till satanisk påve, kallad Papa Emeritus II (ersättare till den lika hemlige Papa Emeritus), samt fem kåpklädda och – just det – hemliga musiker, endast kända som “namnlösa gastar”. Musiken har atmosfären från klassiska skräckfilmer och lika klassiska, diaboliskt ljudande band – till exempel Black Sabbath, Blue Öyster Cult, Coven och Mercyful Fate. Texterna är, givetvis, sataniska. Detta koncept gjorde på kort tid Ghost till en internationell framgångssaga. Debuten “Opus eponymous” (2010) blev mycket uppmärksammad. Uppföljaren “Infestissumam” (2013) blev en jättesuccé (listetta i Sverige) trots – eller tack vare – bandets kontroversiella image. Okända eller inte hör medlemmarna av Ghost till Sveriges just nu största rockstjärnor.


Senast Ghost uppträdde på Sweden Rock Festival var 2011. Vad är det bästa med att få återvända för en spelning på festivalen?
– Det är alltid trevligt att få återvända till festivaler. De flesta i alla fall – en del vill man inte spela på igen, men Sweden Rock tillhör definitivt det övre skiktet när det gäller organisation, stämning och publik.

Vad betyder en spelning på Sweden Rock för er?
– Sweden Rock var en festival som man själv åkte på när man var 18-20 år, så man har ett par, något diffusa, men glada minnen från nätterna vid Norje havsbad. Att nu kunna komma tillbaka och vara en del av underhållningen är självklart en ynnest.

{youtube}Dxr5sKyK8ys{/youtube}

Ni har tidigare överraskat publiken med en ceremoni där Papa Emeritus fick sig en efterträdare. Kan vi förvänta oss några överraskningar under er spelning på Sweden Rock Festival 2015?
– Det kommer bli ett par nymodigheter. Först och främst är det den första riktigt stora spelningen för Papa Emeritus III. Sedan kommer vi dessutom spela ett par nya låtar inför en större publik.

Ni har maskerat er på scenen ända sedan starten 2008. Hur länge tror ni detta koncept kan komma att hållas vid liv?
– Vi kommer alltid att maskera oss på scen. Om det är upprätthållandet av anonymiteten du syftar på så är det en helt annan sak. Men som sagt, bara för att en och annan vet vilka vi är under masken, så är det inte alls en anledning för oss att ändra vårt koncept.

{youtube}gkBt7yLXyDk{/youtube}

När kan vi förvänta oss en uppföljare till det kritikerrosade albumet ”Infestissuman”?
– Vår nya skiva släpps i augusti.

Till sist, vad förväntar ni er av publiken och era fans på Sweden Rock Festival 2015?
– Fysisk närvaro, hög promillehalt och en å annan flashning.

GHOST spelar torsdag 4 juni 00:30-02:00 på Festival Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link