VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
deception-foto-rasmus-jansson484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med DECEPTION

126 Shares

deception-foto-rasmus-jansson484
Med 87 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut i denna serie är DECEPTION. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets basist Fredrik Färninger.

Deception kommer från Karlstad, bildades 2012 och spelar en blandning av heavy och thrash metal. Hittills har de hunnit med att utge två ep:n, ”Break the silence” (2013) och ”Altars of sin” (2014), som båda fått fina recensioner i både Sverige och utomlands. Deception genomförde i oktober 2014 en turné i Mexico och Kalifornien och efter återkomsten till fädernejorden arbetar de på för fullt på sitt debutalbum.


Deception är ett relativt nystartat band från Karlstad. Kan du berätta lite om er musik och vilken genre man ska placera er i?
– Vi har alla ganska olika musikalisk bakgrund, den musik som Deception spelar är väl på något vis en hybrid av det. Det vi har gemensamt är att alla gillar musik av det hårdare slaget, men flera av oss uppskattar även mjukare tongångar. Vad gäller genre så verkar vi vara svårplacerade. Vi har i recensioner och annat tillhört de flesta kategorier. Men thrash metal är återkommande, så det ligger väl närmast.

Än så länge har ni släppt två ep:n, och vad jag har förstått är ni på väg att släppa ert debutalbum. Kan du berätta lite om skivan?
– Vi ska släppa debutalbumet under senare delen av 2015 är det tänkt, vi jobbar febrilt med att skriva nya låtar, men vi har allt en hel del jobb kvar att göra. Vi planerar dock att försöka hinna släppa en singel innan SRF.

{youtube}xw66q5XqElk{/youtube}

Detta är första gången ni framträder på Sweden Rock Festival, vad betyder det för er?
– Det är naturligtvis enormt stort, vilket band vill inte spela på SRF? Att få spela i rätt forum inför en publik som gillar tvåtaktssmatter och nedstämda gitarrer är guld värt för vilket hårdsatsande metalband som helst. Vi har många avundsjuka musikpolare hemma i Värmland.

Det kommer att framträda 90 akter under festivalen, varför ska man se just Deception?
– Vi levererar fartfylld metal, så vill man kasta hår och bli svettig så bjuder vi upp till dans.

{youtube}wTcO1RJePWc{/youtube}

Vad kan publiken förvänta sig av ert framträdande?
– Ett tight och väloljat maskineri som skapar utrymme för allsång. Vi hoppas att publiken ska hjälpa till att tillsammans med oss skapa en minnesvärd stund i Rockklassiker-tältet. Dessutom hoppas vi kunna tillfredsställa alla Motörheadfans…

Finns det något band som ni själva absolut inte tänker missa under festivalen?
– Det är många. Children Of Bodom spelar 40 minuter efter vi avslutat vårt gig, ett band som inte ska missas. Meshuggah, Gojira, D-A-D, Behemoth, Hatebreed, Dark Tranquility, Evergrey och Mötley Crüe är några fler av dem som inte ska missas.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter