VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
Frantic Amber 2014 Foto Amanda Lindelof Stalkerphoto.com484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med FRANTIC AMBER

Frantic Amber 2014 Foto Amanda Lindelof Stalkerphoto.com484
Med 92 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut i denna serie är FRANTIC AMBER. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till bandet.

Frantic Amber spelar melodiös death metal. De huserar i Stockholm och har medlemmar med rötter även i Danmark, Japan och Colombia. Frantic Amber har existerat som ”riktigt” band sedan 2010 och har bland annat hunnit med att spela på festivaler som Wacken och SRF (förstås) och turnera med Six Feet Under. Samt inte att förglömma släppa en ep, tre singlar och ett fullängdsalbum, ”Burning insight” (2014), som fått mycken positiv uppmärksamhet av både publik och media.


Ni tog er till Sweden Rock Festival genom att vinna deras bandtävling. Vad betyder den här spelningen för er som band?
– Det är verkligen jättekul att bli framröstad bland tusentals band och att få spela på Sweden Rock igen! Det kommer bli en stor upplevelse att få stå sida vid sida med våra nya medlemmar och rocka loss. Vi älskar att spela live och ser fram emot att ge publiken en energifylld show.

Hur laddar ni upp inför en spelning?
– Vi värmer upp och taggar tillsammans backstage. Adrenalin och lite nerver brukar det alltid vara så vi delar med oss utav positiv energi till varandra och gör oss redo för att ta över scenen.

{youtube}iiP5-dYzThg{/youtube}

Varför bör man gå och se Frantic Amber och vad kan vi förvänta oss av er på Sweden Rock?
– Vi levererar en energisk och grym scenshow, där vi bjuder in publiken till att vara en del av våran spelglädje. Vi strävar efter att hela tiden bli bättre och tightare musikaliskt, men viktigast är de råa känslorna vi utstrålar till de som tittar, så de får vara i ett med upplevelsen just här och nu!

Vad tycker ni skiljer Sweden Rock Festival från övriga festivaler?
– Det är Sveriges största och bästa festival.

{youtube}SAB0hlaPgFc{/youtube}

Kommer ni att själva se något band under festivalen, något särskilt ni ser fram emot i så fall?
– Absolut! Judas Priest är såklart ett måste. Dark Tranquillity, Meshuggah, Gojira och Opeth blir det i alla fall också med säkerhet.

Hur ser 2015 ut för Frantic Amber?
– Hittills så är vi inbokade på spelningar i Ryssland, Sweden Rock, Metallsvenskan och Umeå Open. Vi jobbar nu med en ny musikvideo som kommer i samband med worldwide distribution på ”Burning Insigt” plattan via Border i april.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern.

Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link