VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
rockgoddess-484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med ROCK GODDESS

14 Shares

rockgoddess-484
Med 97 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2015”. Näst ut i denna serie är Londonbaserade Rock Goddess. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till bandet.

Londonbaserade Rock Goddess var ett av de mer framträdande banden i det senare skedet av New Wave of British Heavy Metal. Originalsättningen, bestående av systrarna Jody och Julie Turner (sång/gitarr respektive trummor) samt Tracey Lamb (bas), debuterade 1983 med ”Rock Goddess”. Albumet är en klassiker med drag av Motörhead, Girlschool och Slade. Två ytterligare album och ett antal medlemsbyten senare lades Rock Goddess ned 1987. 2013 återförenades dock den klassiska originaltrion och SRF 2015 blir Rock Goddess första framträdande i Norden sedan 1983. Och det enda i Sverige under året, kan tilläggas.


Efter alla dessa år, hur känns det att spela tillsammans igen?
– Overkligt till en början, nu är vi mest exalterade och ivriga att sätta igång.

Rock Goddess, äntligen på Sweden Rock Festival. Vad vet ni om festivalen och vad har ni för förväntningar? 
– Ja, vi vet att det är en gigantisk och viktig rockfestival, en festival vi verkligen behöver synas på.

{youtube}4tfIa_mnveA{/youtube}

Ni var verkligen unga när ni släppte ert första album, tror ni att det skulle låta annorlunda om ni var äldre, mer erfarna? Och om ni hade chansen att göra om det idag, vad skulle ni ändra eller göra annorlunda?
– Det skulle troligtvis låta annorlunda, men essensen med detta första album är att den låtar fräsch och ungdomligt. Om vi skulle göra om det skulle vi inte ändra något.

Vad kan vi förvänta oss av er spelning på Sweden Rock Festival?
– En blandning av gammalt och nytt. Människor som såg oss för 30 år sen kommer att se samma energi och kemi som de såg då – och vi kommer ha chansen att ta med vår version av NWOBHM och några nya låtar till den yngre publiken.

{youtube}O3ENh47nlKM{/youtube}

Finns det några band som ni kommer kolla på under festivalen?
– Ja, vi skulle vilka se alla men det är såklart omöjligt. Specifika favoriter vi skulle vilja se är Def Leppard, Dokken, Ace Frehley, Judas Priest, Motley Crue, Opeth, Molly Hatchet och då har vi ändå inte sett hela listan ännu.

Avslutningsvis, hur ser Rock Goddess framtid ut?
– Ljus, och ju mer vi fortsätter på denna väg igen, desto ljusare blir det.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern.Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Manfred Mann’s Earth Band och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link