VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
nuclear-assault-logo484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med NUCLEAR ASSAULT

0 Shares

nuclear-assault-logo484
Med 100 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut i denna serie är NUCLEAR ASSAULT. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets grundare och basist Dan Lilker.

Nuclear Assault från New York är ett av de mest kända banden från den ”andra vågen” av thrash metal under 80-talet. De bildades 1984 av två tidigare medlemmar av Anthrax, sångaren och gitarristen John Connelly och basisten Dan Lilker (den senare även en del av kultbandet S.O.D.). Nuclear Assault gick in för ett råare och punkigare sound än Anthrax, i synnerhet på deras äldsta och mest kända album ”Game over” (1986), ”Survive” (1988) och ”Handle with care” (1989). Från mitten av 90-talet har Nuclear Assault varit aktiva endast sporadiskt. Under 2015 ämnar de dock släppa sitt första studioalbum på tio år, samt debutera på SRF – deras enda spelning i Sverige detta år och deras första Sverigeframträdande sedan 1989.


Denna sommar är inte bara första gången Nuclear Assault spelar på Sweden Rock Festival, utan det är också första gången ni framträder med bandet sedan 1989. Hur känns det att besöka Sverige med bandet igen?
– Shit, jag hade verkligen ingen aning om att det var 26 år sedan vi spelade där. Jag är verkligen exalterad, då jag har massvis med vänner inom den svenska thrash/death/black och grindcore-scenen, och de har berättat för mig att de gick och såg våra gig för länge sen, och hur vissa band faktiskt bildats eftersom de träffades på en av våra spelningar. Så det kommer bli grymt att spela i Sverige igen, och jag hoppas att ett gäng jag känner reser till Sweden Rock för att se oss tillsammans med alla andra svenska ”metalheads”.

Hur bekant är du med festivalen i övrigt?
– Även om jag aldrig har spelat på Sweden Rock har jag alltid hört talas om festivalen, och jag vet att den betraktas som en mycket prestigefylld festival i Sverige. Så jag ser verkligen fram emot att besöka den.

{youtube}_YPHVv-XdyA{/youtube}

Jag har hört att Nuclear Assault kommer att släppa ett nytt album under 2015. Kan du berätta lite om den kommande skivan?
– Vad vi egentligen har gjort är att ha skrivit fyra nya låtar som vi spelade in under förra månaden. På grund av det faktum att endast jag och gitarristen Erik Burke bor i samma stad har vi inte möjligheten att skriva musik speciellt ofta, så vi kom överens att det bästa vore att åtminstone skriva några låtar och få dem inspelade till sommarens spelningar. Vi ansåg att det var mer realistiskt än att försöka skriva 45 minuter nytt material under en begränsad tid till sommaren. Och eftersom vi uppenbarligen har ganska mycket med material sen tidigare är det en perfekt mängd nya låtar att ta med i setlistan..

Så vi kommer alltså att kunna förvänta oss gamla klassiska låtar och nyskrivet material?
– Absolut. Eftersom vi kommer att ha fyra nya låtar ute så finns det tillräckligt med tid för alla hitlåtar och några nya.

{youtube}S7wntm7QVXQ{/youtube}

Kan vi förvänta oss att höra något mer från Nuclear Assault efter det kommande albumet och turnén?
– Från och med nu finns det inga långsiktiga planer för bandet, så det kommer inte att bli som när Brutal Truth återförenades 2006 och fortsatte i åtta års tid. Just nu kommer vi att ta allt som det kommer och se vad som händer.

Till sist, vad förväntar du dig av den svenska publiken?
– Med hänsyn till att det är över en fjärdedels århundrade vi spelade i Sverige så finns det förhoppningsvis en fanatisk entusiasm hos svenska ”metalheads”. ”Headbanging”, ”moshing”, ölkastning och vansinne.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern.

Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter