VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
egonaut-band-w-logo-2013

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med EGONAUT

0 Shares

egonaut-band-w-logo-2013
Med 111 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut i denna serie är EGONAUT. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och gitarrist Fredrik Jordanius.

“Musiken är som gjord för liveformatet, 70-talshårdrock med tunga riff, modern attityd, orgelmattor och ett jäkla driv. Sedan starten 2005 har Egonaut ägnat sig åt att förfina sin egen variant av klassisk stonerrock till en blandning av 70-talsrock, metal, doom och modern riffrock. Under 2015 släpps bandets tredje studioalbum och det är ett mörkare och tyngre Egonaut vi har att vänta… Doom ‘N’ Roll.


Ni kommer att spela på Sweden Rock torsdagen den 4 Juni. Vad betyder den spelningen för er?
-Det är gigget man gått och försökt landa sen vi startade bandet, alla som är nåt har lirat på sweden rock och snart även vi.

Hur laddar ni upp inför en spelning?
-Vi är väldigt olika där, jag brukar försöka värma upp röst och nacke nån timma innan gigdags, andra kör lite stretch och uppvärmning, så det är en härlig blandning av avslappning/apati och urladdning i logen.

{youtube}lGA5hE5vOHE{/youtube}

Vad tycker ni skiljer Sweden Rock Festival från övriga festivaler?
-Utbudet och storleken, det är väl ingen annan festival i sverige som har sån förhandshype.

Välj några band som ni anser att man absolut inte får missa om man gör ett besök på Sweden Rock Festival i sommar?
-Det ska jävligt mycket till för att jag personligen ska missa Bloodbath och Avatar, sen känns även Lucifers Friend givet.

{youtube}hsO9qWVRAPM{/youtube}

Ni har ett nytt studioalbum på gång, ett album som är tyngre och mörkare än de två första. kan ni berätta mer om det?
-Vi kände väl att vi ville pröva lite nya vägar efter att ha gjort två plattor som soundmässigt var rätt lika varandra och någonstans i sökandet efter en ny identitet kom vi över några släpiga, nedstämda ensträngsriff och det ena ledde till det andra. Dock kan man väl inte säga att vi gjort en helomvändning från hur vi lät på Mount Egonaut utan folk kommer nog känna igen oss framgent också, om än lite tyngre och mycket bättre.

Slutligen, varför bör man gå och se Egonaut och vad kan vi förvänta oss från er på Sweden Rock?
-Vi håller just nu på att stöpa om dom nya låtarna till liveform (vilket iofs inte är något jättejobb då vi spelade in alla bakgrunder live på tre dagar) och ta fram ett nytt set för 2015 så vår tanke är att sweden rock gigget kommer bli vårt showcase av nya plattan såväl som en sorts snabbrepris av de plattor vi släppt tidigare. Kort och gott det bästa av allt. Oss ska man gå och se för att om något år kunna skryta för sina polare om att man var där när det hände.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern.

Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Manfred Mann’s Earth Band och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter