VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
mob-foto-sandra-larsson484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med M.O.B

mob-foto-sandra-larsson484
Med 113 dagar kvar till Sweden Rock Festival, drar vi idag igång med serien “Inför Sweden Rock 2015”. Först ut i denna serie är Stockholmsbandet M.O.B. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till bandets trummis Richard Averdahl.

“M.O.B. från Stockholm hör till slitvargarna på den svenska hårdrocksscenen. De släppte sin första demo redan 1988 och albumdebuterade 1990. Nya plattor har dykt upp med (o)jämna mellanrum, alla fyllda med kraftfull melodiös hårdrock i Judas Priest, Accept, Kiss och Motley Crues anda. M.O.B:s senaste album ”Out from the dark” kom 2014, och titeln får sägas vara välvald – nu kommer en av hårdrocks-Sveriges bäst bevarade hemligheter ut ur mörkret och in på SRF.”


Ni tog er till Sweden Rock Festival via deras bandtävling. Vad betyder den här spelningen för er som band?
– För att vara frekventa besökare på festivalen, och även verksamma som MOB i ett flertal år, så är det ju såklart både ett mål och en dröm att få stå på en av scenerna på Sweden Rock Festival. Dessutom fantastiskt kul att vårt mångåriga spelande och vår starka tro på oss själva som band, tilltalat så många människor att rösta på oss. Vi har fått en enorm boost genom detta och hoppas att många nya människor upptäcker MOB på Sweden Rock!

Vad är den bästa uppladdningen inför en spelning?
– Det bästa som finns är när man känner att allting sitter musikaliskt, att alla i bandet är taggade inför vad som komma skall, och att man kan ha en timme innan showtime att bara koppla av, småprata och att samtidigt fokusera på att ge allt på giget.

{youtube}MnpNUM-YMhU{/youtube}

Varför bör man gå och se M.O.B och vad kan vi förvänta oss av er på Sweden Rock?
– MOB är ett band som både har rutin och ett nyhetens behag, utan att för den skull vara sammansatt av medlemmar från andra, mer eller mindre framgångsrika band. Vi har i princip haft samma sättning sedan 1988 och har givit ut skivor och spelat live frekvent genom åren, men ändå inte fått ett riktigt genombrott. Så man kan säga att MOB kommer att leverera ett set klassisk metal, med ett självförtroende och en energi som kommer att märkas direkt. Fokus kommer att vara på vår senaste platta “Out From The Dark” nästan uteslutande på SRF, så plugga den innan, så blir det en optimal upplevelse.

Vad tycker du skiljer Sweden Rock Festival från övriga festivaler?
– Sweden Rock Festival har en kärlek och gemenskap som slår allt, en atmosfär som är oslagbar. Samtidigt som själva festivalen är “mainstream”, med band som Judas Priest och Mötley Crue etc, så kan de slå till med lite udda bokningar också, vilket verkligen piggar upp tycker jag, oavsett om jag gillar bandet personligen eller inte.

{youtube}zL5bmlA2lmQ{/youtube}

Välj några band som ni anser att man absolut inte får missa om man besöker festivalen i sommar?
– Ska bli spännande att se The Darkness med sin nya trummis, och Carl Palmer’s ELP Legacy kan nog bli en ögonbrynshöjare! Självklart missar man inte Judas Priest eller Mötley Crue! Lägg därtill Ace Frehley och Wolf på vår lista, så blir det nog ännu en perfekt festival!

Hur ser 2015 ut för M.O.B?
– Vår och sommar kommer koncentreras på att spela live och pusha för “Out From The Dark”, beroende på mån om tid och hur hösten ter sig gig-mässigt, så ligger såklart en uppföljare till den skivan i tankarna. Till dess ger vi järnet och vill spela live så mycket det bara går.
Hoppas vi ses på Sweden Rock Festival!

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern.
Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Manfred Mann’s Earth Band och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter