VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Grande Roses

GRANDE ROSES: “34 minuter svartrock inspelad i Studio Cobra”

Grande Roses
Ny singel, nytt skivbolag, ny hemsida och nya jackor. Det börjar röra på sig för svenska GRANDE ROSES som ger ut nya skivan “Built On Schemes” i början av nästa år. Rocknytts Christian Larsson har varit i kontakt med frontmannen Göran Messelt Andersson för en kortare avstämning.

Förra veckan släppte ni singeln, ” Spread The Ashes (And Love)” från kommande skivan ”Built On Schemes” som släpps 2:a februari. Vad kan du säga om den låten och varför blev den första singeln?
– Vi märker ju ganska tydligt vilka låtar som funkar och inte, när vi spelar i Tyskland. Det skiljer sig markant. Så när Nois-o-lution (tyska bolag) lade fram att de vill släppa just ashes, så tänkte vi, jaja då få väl vi släppa en annan låt… Men samtidigt tänkte vi att harvet med att ha olika singlar, olika släpp och olika datum inte är värt det. Sånt funkade ju bättre förr. Innan internet och så.


Videon till låten är ljus, vit och fin. Är ni på väg att lämna den arga och mörka rocken som präglade ”Disease”?
– Nja. Jag vet inte. Någon sa att det inte var lika mycket ångest paketerat i den här och det stämmer väl säkert. Just Ashes handlar ju om att folk inom flera branscher tjänar pengar på krig. Det känns ju inte assoft att bränna av den akustiskt på ett bröllop i Juli. 

Angående videon så går den hand i hand med våra pressbilder. Dels för att jag hatar att vara ute bland folk och göra det där och dels är jag trött på det faktum att man åker till ett industriområde och ser rock ut. Det funkar för vissa, men vi är inte riktigt där. Jag gillar min soffa och att vara hemma.

Utan att bli för långdragen, vad kan du berätta om ”Built On Schemes”?
– 34 minuter svartrock inspelad i Studio Cobra med Martin “Konie” Ehrencrona. Det låter väldigt mycket Grande Roses , men vi har utvecklats lite också. Tyvärr lite för lite solos. Den låter bra 2 av 5.

Ni har även signat med Gaphals som kommer släppa skivan tillsammans med tyska Noisolution. Hur kommer det sig att ni hittade varandra?
– De ville släppa “Disease” men fick inte till det då. Vi hade några andra intresserade bolag som vi faktiskt sket i att träffa. Men det var nära att det inte blev något den här gången heller. Hade inte Patrik på Gaphals ringt mig på kvällen utan väntat till dagen efter hade det sett helt annorlunda ut. Märkligt hur det blir ibland.

Slutligen, vad gör GRANDE ROSES fram till släppet den 2:a februari nästa år?
– Jag har börjat med nya låtar, men det blir väl någon video och lite promotion. Som det ser ut nu drar vi ut i Sverige från och med 30 Jan. Sen åker vi till Tyskland i slutet på februari och eventuellt ner till Spanien i Mars. 

Just det, repar också. Jag tror inte vi har repat på ett år. Fan, nu blev jag stressad över det också.

{youtube}XDTA9rvmUu8{/youtube}

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link