VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
nitrodive-band484

Albert Norberg från NitroDive om nya plattan “Re-Evolution”

7 Shares

nitrodive-band484
Nitrodive släppte sitt debutalbum “Survival of the Fittest” 2011 och har sedan dess gjort en Sverigeturné med Hardcore Superstar och en Europaturné med Crucified Barbara och är nu tillbaka med sitt andra album “Re-Evolution”. Rocknytts Una Aleksic tog sig ett snack med sångaren Albert Norberg om bandets utveckling, nya skivan och framtidsplanerna.

Först kan jag börja med att säga grattis, ni släpper snart ert andra album “Re- Evolution”. Hur känns det?
– Det känns fantastiskt kul! Dels för att vi äntligen får visa världen vad vi har hållit på med under det senaste året i replokalen/studion och dels för att vi ser framemot att få spela alla de nya låtarna på våra live-shower.


Hur skulle du beskriva skivan?
– Explosiv, melodiös och jävligt ösig. Den är väldigt rakt på och kompromisslös samtidigt som den är mer dynamisk än något vi tidigare gjort. En helt hysterisk punkrocksplatta med finess som inte lämnar lyssnaren med en lugn stund.

Det har gått tre år sedan ni släppte ert debutalbum. Vad har ni gjort sedan dess?
– Till att börja med så har vi framförallt varit ute och giggat väldigt mycket, både på egen hand och tillsammans med andra band. Vi har blanda annat varit på europaturné med Crucified Barbara och på Sverigeturné med Hardcore Superstar. Därefter tog vi med oss allt vi lärt oss av alla erfarenheter från live-showerna in replokalen och gav oss fan på att skriva den bästa skivan vi någonsin kunde.

Så hur gick tankarna ett tag efter att ni hade släppt första albumet och det var dags att sätta sig ner och börja skriva nytt material?
– Det fanns definitivt saker som vi ville ändra på i soundet från första plattan. Framförallt så ville vi utveckla det som vi känt fungerat bäst för oss live, vilket var de punkiga/ösiga/hysteriska elementen snarare än den lugna/souliga. Vi ville skala av soundet, ta bort allt överflödigt och bli råare.

Hur tycker du att ni som band har utvecklats på det här albumet jämfört med förra? Och hur har du själv utvecklats som sångare?
– Jag tycker det känns som vi utvecklats från ett ungt, ivrigt och lite pojkaktigt band till ett mer självsäkert, målmedvetet och moget band. Framförallt genom att vi gått till botten med vilken typ av musik det är vi verkligen vill göra och därmed fått en mycket starkare identitet. Vi har utvecklat och anammat det som vi gör bäst samtidigt som vi jobbat på våra svagheter. Tillsammans med låtskriveriet är just sången en av de punkter som vi jobbat allra hårdaste med och jag tycker den låter mer behärskad, manligare och bättre på den här produktionen än någonsin.

Skivan är inspelad, mixad och producerad av Thomas “Plec” Johansson. Hur kom det här samarbetet till?
– Det hela började egentligen med att Johan, vår trummis, träffade Plec på nån efterfest under tiden de båda jobbade med varsina bidrag till melodifestivalen 2014. Johan berättade att vi behövde en producent till vår nya platta vilket genast visade sig fångade Plecs intresse trots att han var helt uppbokad med andra projekt ett halvår framöver. Ett par veckor senare fick han hursomhelst höra förproduktionerna till ”Re-Evolution” och vi bokade ett möte. Båda parter kände att personkemin var klockren och Plec sa att han helt enkelt fick ”göra tid” och att ta sig ta sig an detta projekt oavsett. Det var kärlek vid första ögonkastet och sedan flöt det på som ett rinnande vatten!

Hur lång tid tog det att få klart “Re-Evolution” och hur gick processen till?
– Haha, det är svårt att säga hur lång tid det tog i och med att vi skrivit låtar lite från och till ända sedan vi släppte förra plattan men de flesta låtarna som hamnat på ”Re-Evolution” är i alla fall skrivna under 2013-2014. Processen har oftast sett ut så att vi jammat fram grunderna till låtarna tillsammans och att vi sedan individuellt jobbat med förslag till hur vi ska gå vidare med dem. Därefter har vi lirat dessa förslag live i replokalen och endast gått vidare till studion med de som vi känt suttit som en hand i handsken gång på gång.

Vad har ni för turnéplaner inför nästa år?
– Vi har mycket planer på gång! Efter releasen av ”Re-Evolution” har vi till att börja med ca tio datum i Sverige som väntar och sedan tittar vi på en Europaturné längre fram under 2015. Nu med den här plattan i bagaget kommer vi gigga mer än någonsin.

Slutligen så vill jag fråga: För dem som inte är så bekanta med NitroDive – Varför får de inte missa att lyssna på er nya platta?
– Svaret på den frågan kan de tyvärr bara få genom att höra den. Vissa saker vet du inte att du saknar för än du vet att de existerar!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter