VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Flying Colors - Band 21 - by Jim Arbogast484

Casey McPherson (Flying Colors): Förhoppningsvis kommer vi till Sverige under 2015

2 Shares

Flying Colors - Band 21 - by Jim Arbogast484
När jag jobbade på radio i mitten av 90-talet så skötte jag intervjuerna antingen via telefon eller att vederbörande var på plats i studion. Jag har märkt att det funkar lika bra att intervjua människor via mail och näste man att utfrågas är sångaren i Flying Colors.

Hans namn är Casey McPherson och jag började med att framföra att nya plattan “Second Nature” är alldeles utmärkt och reaktionen på detta blev:
– Tack så mycket. Vi är alla väldigt nöjda med plattan.


Hur har bandet utvecklats om man jämför debuten med nya plattan “Second Nature”?
– Att skapa musik är väldigt mycket som att dansa. Desto mer man utför det desto bättre blir man och vi kände alla i bandet att vi kunde använda våra olika förmågor på ett mer sammanhängande sätt än på debutplattan.

Första plattan spelade ni in på nio dagar medans “Second Nature” spelades in under en betydligt längre tid. Vad är den största skillnaden om du jämför albumen? Är det svårare att skriva musik när man har endast nio dagar på sig eller kommer det mer spontant då?
– För Flying Colors känns det som att ju mindre tid vi har på oss desto bättre. Skillnaden mellan plattorna för mig var att denna gång kunde vi mellan inspelningarna skriva ny musik som skickades via Skype. På första plattan skrevs all musik på en gång.

Du är sångare i ett band där levande legender som Mike Portnoy och Steve Morse ingår. Kan du beskriva känslan när du först mötte dessa herrar?
– Jag kunde knappt bärga mig innan jag träffade killarna för att börja spela in musik, men ska jag vara ärlig så var jag också ganska nervös. Jag var nervös över att få sparken redan första dagen i studion. Men efter ett tag så kom vi på att vi alla hade oerhörda begåvningar inom det område vi jobbade. Och det vi hade tillsammans visade sig funka på ett fantastiskt bra sätt.

Finns det planer att komma över till Europa/Sverige för livespelningar?
– Vi har precis varit i Europa, men vi missade Sverige och förhoppningsvis kommer vi till Sverige under 2015.

Med det tackar jag dig Casey för denna lilla pratstund och önskar lycka till i framtiden. Och jag hoppas få se er i Sverige inom en snar framtid.
– Jag hoppas också att vi kan komma till Sverige snart och tack för att du lyssnat på oss.

{youtube}FdnKddL9giw{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter