Framtiden bjuder på Farma’ Tan

En sen kväll så satt jag förstrött och scrollade upp och ner på Facebook då jag hittade ett band som sökte en sångare. I brist på annat så valde jag att lyssna på vad bandet med det klart udda bandnamnet Farma' Tan hade hittat på. Förväntningarna var väl inte skyhöga, men att bandet ändå fanns på Spotify borde väl borga för en viss kvalité.

Dagligen så släpps det massor av musik och att nå igenom bruset kräver inte bara musikaliska kunskaper, innovativa idéer, galna upptåg, slipad marknadsföring och att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Skulle man lyckas med det konststycket som lever vi i en rockvärld där många lyssnar på det man alltid har lyssnat på och vissa har fasligt svårt att ta till sig något nytt. Som försvar till det kan man faktiskt anklaga väldigt många band för att försöka uppfinna hjulet igen. Det finns tusentals band som på ett eller annat sätt efterliknar det som redan har gjorts. Ibland så kan det bli charmigt bra, och alltför ofta blir det bedövande tråkigt och allt för få försöker bryta ny mark om det nu ens är möjligt?

Förutom att driva ett eget företag, och skriva för Rocknytt så händer det att jag själv uppträder med ett Tributeband för att det är så förbaskat kul att hålla på med musik men att skriva och spela in eget material känns helt inte lockande längre. Däremot så händer det att jag kollar in några av alla dessa musikgrupper som finns på sociala medier. Det som är så härligt är alla dessa människor som vill spela i ett band och söker andra musiker. Det är inte ovanligt att man lägger ut något ljudklipp i vild förväntan att någon annan ska nappa. Om man inte försöker så kan inget heller hända, men det är väldigt sällan som jag hör något som är speciellt intressant än bra. En sen kväll så satt jag förstrött och scrollade upp och ner på Facebook då jag hittade ett band som sökte en sångare. I brist på annat så valde jag att lyssna på vad bandet med det klart udda bandnamnet Farma’ Tan hade hittat på. Förväntningarna var väl inte skyhöga, men att bandet ändå fanns på Spotify borde väl borga för en viss kvalité.

Vanligtvis så ramlar det in drösvis med bra musik för oss på Rocknytt, så att hitta något man aldrig har hört talas om kändes som något i brist på bättre ord, exotiskt. Ett tiotal singlar hade bandet presterat sedan starten 2019, och här snackar vi kvalité både gällande musicerandet, producerandet samt låtskrivaren. Jag blev så exalterad att äntligen få höra något som jag inte hört tusentals gånger innan, så jag skrev en positiv kommentar och fick på så sätt kontakt med bandets musikaliska ledare Magnus Nordh. Jag var helt enkelt tvungen att klura ut hur bandet hållit sig under radarn och varför man nu sökte en sångare.

Jag tog ett snack med Magnus och försökte få ordning på det hela. Det blev ett långt och intressant snack där Magnus berättade att han tidigare spelade med Richard Andersson i bandet Time Requiem (tidigare Majestic). Japanska EMI Toshiba erbjöd Magnus möjligheten att spela in en EP, och där föddes idén till Farma’ Tan. Efter diverse bandkonstellationer så är man nu en trio med trummisen Rickard Langnesund som har studion där det mesta spelas in och har mixat och mastrat delvis, och basisten Mark Wilhelmsson samt Magnus Nordh på gitarr. Sången står den makalöst talangfulla David Fremberg för som vanligtvis sjunger med Andromeda samt Reggae Kiss. Dock är det inte en lösning vad det gäller livespelningar då David redan har ett fullspäckat schema med studiojobb och sina egna band.

Det som är klart är att den manteln blir inte lätt att axla nu när Farma’ Tan söker en sångare. Bandet siktar på att släppa tre låtar innan nyår och sen är tanken att man ska ut och spela live. All musik finns som sagt att hitta på Spotify och har man ambitioner att sjunga med bandet, så hittar man säkerligen kontaktinformationen för att nå Magnus Nordh. EP’n finns även i fysisk form av en cd men annars så hittar man bandet på Spotify och ta chansen att lyssna på detta fantastiska band.

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER