VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Foto: Richard Follstedt

Veckans snabbis – med Stefan Jonsson, Gormathon

Foto: Richard Follstedt
Death metalbandet från Bollnäs har fullt upp just nu, men Rocknytt har lyckats stjäla lite tid från gitarristen Stefan Jonsson som får berätta mer om vad som är på gång.

Så – ny skiva!
– Ja, nu är det äntligen dags för vår nya platta ”Following The Beast”! Vi har, precis som våra fans, väntat länge på den här dagen.Vägen hit har varit lite krokig, men ändå målmedveten och bred. Det har hänt några saker på resan som fått tåget att sakta in ett par gånger men som sagt, målet har varit i sikte hela tiden. Vi har sedan förra plattan experimenterat lite själva med diverse inspelningar och släppt både en singel och en EP digitalt. Det blev lite mer fart förra hösten när vi signade med österrikiska Napalm Records som verkligen vill satsa på oss! Det roliga är att det var de som kontaktade oss, och inte tvärtom som brukligt är i denna bransch. Nu känner vi verkligen att vi har fått vind i seglen och det här är bara början, jag lovar…


Hur skiljer sig denna från förra albumet?
– Jämfört med Lens of Guardian, som kom 2010, så är denna såklart en vidareutveckling av vår musik. Men vi känner alla att det fortfarande är Gormathon, med tunga och hårda riff kryddat med harmonier och melodier på väl valda ställen. En sak som vi kanske utvecklat lite mer är growlsången, den har vi jobbat ganska mycket med. Samt såklart hela produktionen, som är mycket proffsigare och mer genomtänkt på denna platta. Vi har spelat in allt själva och sen har killarna hos Studio Fredman gjort ett grymt jobb med mixning och mastring!

Ny platta – så då blir det väl releaseparty också? Något mer spännande på gång?
– Självklart! Nu på onsdag, den 17 september, på Göta Källare i Stockholm ger vi järnet tillsammans med Frantic Amber som också släpper en ny platta, samt special guests Hysterica och en häftig modeshow av Deadly Seems. En ny video på en låt från det nya albumet är på G också. Kanske vi t.o.m. kan visa ett smakprov från den på releasefesten…? Framtiden för oss i Gormathon ser vi som oerhört ljus, vi har ständig kontakt med vårt skivbolag och kollar hela tiden efter lägen för en eventuell europaturné i höst/vinter/vår. Vi vill såklart ut och lira våra nya låtar och sen få köra några häftiga festivaler nästa sommar och hoppas att alla som kollar in vårt nya album gillar det och att vi ses på nåt gig framöver! Och man ska absolut inte vara rädd för att komma fram och morsa på oss, för det gillar vi!

Foto: Richard Follstedt

{youtube}CvGV8iCNAZM{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter