VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Follow-The-Cipher-484

Veckans snabbis – med Ken Kängström, Follow The Cipher

145 Shares

Det är fortfarande lika roligt att ramla på ny musik som talar till en och sprider glädje i själen! Och då måste det ju nystas i, eller hur? Ken Kängström, gitarrist och grundare av Follow The Cipher, får denna vecka vara under luppen.

1. Hur föddes tanken bakom bandet?
– Som låtskrivare och ljudtekniker har jag alltid varit bakgrundsfigur, så jag kände – ”Nu jävlar är det dags för lite artisteri!” Tanken var ett soloprojekt från min sida men det gick åt helvete, som tur är, för nu är vi en grym familj som har jävligt kul. Viljan och konceptet har funnits och figurerat i skallen väldigt länge, men när jag fick möjlighet att träffa sångerskan Linda Grahn så var det bara att köra på helt enkelt. Redan när In Flames släppte Clayman-plattan pysslade jag med konceptet att blanda metal med elektroniska inslag, men nu när det har blivit så populärt så har jag sett en större utmaning i att göra något utstickande. Vi har utgått från den grunden men toppat med fler intressanta element – vi kan kalla det hitmusik förpackad i metalproduktion och i vissa fall Bon Jovi-refränger. Stilrent som satan, men med “trych”, som Faluborna i gänget säger. Jag skulle själv vilja dra det så långt att blanda in hardstyle-synthar i musiken, men då får jag nog stryk av alla andra i bandet…


2. Falubor i bandet, ja…och en sångerska som bor i Falkenberg och så du som finns i Hultsfred. Hur kommer det sig?
– Här får jag tacka Joakim Brodén som släpade upp mig till Falun en gång i tiden, annars hade jag nog aldrig träffat Björn Lundqvist (bas), Jocke Johansson (gitarr) och Daniel Sjögren (trummor). En resa som ljudtekniker åt Sabaton och låtskrivare till några alster tillsammans med Joakim Brodén gjorde att jag fick tillfälle att träffa många musiker och därav föddes min personliga kärlek till Falun och kulturen som finns där. Björn, Jocke, Daniel och jag lirade i bandet ZIA tidigare, och vi klaffade utmärkt med varandra, så valet var enkelt när det söktes musiker till FTC. Linda tittade upp till mig och provsjöng i köket där jag temporärt satt upp studion och det gick ju som synes kanonbra, så där kom Falkenberg in i bilden.

…och nu kan vi även introducera ett nytillskott på sångfronten vid namn Viktor Gustavsson, som kommer att stå sida vid sida med Linda. Han har en jävla pipa med mycket kraft och stark ton och redan nu märker vi att det blir starkare musik när vi skriver och spelar in i studion.

3. Ni har släppt en första låt nu under sommaren. Så vad händer framöver?
– Ja precis, singeln ”Winterfall” finns ute på Soundcloud och Youtube i nuläget. Vi letar assistans eller någon att jobba med kring hela framtidsbiten. Dessvärre så sket det sig med vår tidigare samarbetspartner, men det har visat sig vara nyttigt för oss. Nu kan vi fokusera på att skapa musik och få den biten klar innan vi ser oss omkring efter nya vägar att gå. Vi har ett gäng alster som ligger i vår hemliga låda, så nu sorterar vi fram och finpolerar det vi tycker platsar in på vår platta. Och så fort allt material är färdigt, siktar vi på att jobba med någon trevlig producent för att piffa upp vår vision en aning. Tills dess så är det bara att se vart seglet tar oss.

Foto: www.olgasmars.se

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter