VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
deceptic-band484

DECEPTIC: Stämningen är på topp

deceptic-band484
Deceptic från Göteborg släpper den 29 augusti sitt debut album via Dead End Exit och producerad av välkände Tue Madsen. De släpper idag videon till låten “Ocean”. Musiken beskrivs som atmosfärisk med episka refränger och progressiva inslag. Rocknytt har talat med detta nya och intressanta tillskott till den svenska metalscenen.

Ni är ett tämligen nytt band med debutskiva och det finns säkert många som är obekanta med er, ni kan väl presentera er och berätta lite om bakgrunden i detta band?
– Det stämmer bra!
Vi är ett Göteborgsbaserat metalband bestående av William Gustafsson (sång), Tony Gullquist (gitarr), Martin Carlenfors (gitarr), Dennis Svensson (trummor) samt Otto Halling (bas).
Vi har en ganska lång historia, men jag skall göra den kortfattad. Det hela började med att jag (Dennis), Tony och William träffades 2009 för att vi delade samma tankar och brinnande intresse för musiken.Vi började skriva låtar för att senare släppa en EP bestående av 5 spår. Vi sökte fler medlemmar och gjorde en del spelningar det året, samt började skriva på debutalbumet. Dock fick vi problem med avhopp av medlemmar, så fokus blev att hitta nya medlemmar. Då hittade vi Jose Pascual och Richard Martos som var med i ca 1 år, men vi gick skilda vägar p.g.a. olika prioriteringar.
Vi bestämde oss för att spela in hela albumet själva och vänta med fler medlemmar ett tag. Nu äntligen har vi hittat Martin och Otto som har samma glöd för Deceptic, vilket känns helt grymt bra! Nu väntar släppet av vårt debutalbum, och vi har aldrig varit mer taggade!


Jag drar lite referenser med band som danska Mnemic och Scamp men att ni levererar mer atmosfär och melodi i er musik, hur definierar ni er musik?
– Dina referenser stämmer in ganska bra, speciellt atmosfär! Vi själva definierar vår musik som atmosfärisk, med episka refränger samt en del progressiva inslag. Vi har aldrig haft några ramar för hur vi ska låta, utan skapandet kan exempelvis ske genom att man föreställer sig en filmisk scen eller bild.

Ni släpper debuten på Dead End Exit records den 29 augusti. Hur är förväntningarna och hur är stämningen i bandet inför släppet?
– Stämningen är på topp och alla är riktigt taggade på att äntligen få släppa ut denna skivan. Vi har inte så många förväntningar utan mer förhoppningar, i och med att det är vårt första album. Dead End Exit har gjort ett grymt jobb för plattan så vi hoppas att så många som möjligt får ta del av den.
deceptic-logo484
Skivan är producerad av Tue Madsen. Hur kommer det sig att det blev han och blev resultatet som ni hoppats?
– Vi satt och dribblade mellan olika producenter ett ganska långt tag innan vi kom fram till att det fick bli Tue Madsen som skulle mixa skivan. Vi valde honom för att han har ett grymt sound i sina produktioner och är lätt att jobba med. Resultatet blev mycket bättre än vad vi hade förväntat oss. Han har fått till exakt det soundet vi letade efter.

Ni har gjort en video på låten “Ocean” (kan beskådas HÄR!). Berätta lite om den och låten?
– Videon är gjord helt med 3D effekter och utspelar sig ute i ett stormigt blåsväder med spännande saker som sker hela tiden. Producenten är otroliga fransmannen Igor Omodei (spelar gitarr i bla Uneven Structure), som flög hit för att filma oss mot en green screen i april. Vi är glada att vi valde just honom för denna videon för han förverkligade exakt det vi föreställde oss, vilket inte var en lätt uppgift!
Själva låten handlar om rädslan för att bli en i mängden, en vanlig “Svensson”. Som man ofta lär sig när man växer upp.

Vad händer med Deceptic den närmaste tiden? Några spelningar?
– Först släpp av videon “Ocean” och den 29 släpper vi albumet “The Artifact”. Veckan efter har vi vår releasefest på Sticky Fingers Top Floor i Göteborg den 6 september. Sen efter det åker vi på en turné i Storbritannien som skall bli sjukt roligt! Det kommer hända mycket spännande saker inom den närmsta tiden.

Hur har intresset varit innan ni valde DEE records? Varför blev det dom ni valde?
– Det har varit några skivbolag som har hört av sig, men inget som har känts seriöst nog. deceptic-posterSen har vi sökt en del själva. Problemet som nytt band är att du inte har någon jättestor fan base bakom dig och därav svårt att bevisa något. Vi åkte till Dead End Records i Malmö och pratade med Micko efter att ha skickat vårt material till dom. Det kändes helt rätt efter vårt möte. Dom har en go’ glöd och brinner för musiken. Så nu i efterhand är vi väldigt glada att vi valde just dom.

Om jag fattat rätt så blev bandet inte komplett direkt, utan att mycket var skrivet innan “bandet” fanns. Hur är känslan i bandet nu?
– Ja det stämmer. Skrivandet samt inspelningen skedde innan. Alla i bandet har samma åsikt och är eniga om att skivan är grymt bra, så stämningen är på topp. Det är nog bra på ett sätt att en skiva redan är skriven om du ska hoppa in i ett nytt band. Då har du fått en försmak på vad du ger dig in på.

Textmässigt, vilka ämnen cirkulerar låtarna om?
– Var låt för sig har en rätt så egen inriktning, men det är samtidigt en röd tråd som följs och binder dem samman. Huvudämnet lutar väl ändå mest åt den rädsla man har när man inte riktigt vet hur framtiden ska se ut och att man är skraj för att ta just “de” beslut som kan komma till att ändra hela ens liv, ditt livskarriärsval så att säga. Ska du välja det som ditt hjärta bankar för, eller ska du välja den väg som verkar ha säkrast utgång? Med andra ord, ska du satsa, ta risken, och kanske förverkliga din dröm; eller ska du helt enkelt dra Svenssonlotten, skaffa fru, barn, Volvo, hus och kanske en liten, liten hund?

För de som ej hört er, vad kan man förvänta sig att höra när man sätter “The Artifact” i skivspelaren?
– Man kan förvänta sig ett stort köttigt sound, fyllt med goa riff och melodier samt storslagna refrenger. Hela albumet har som sagt ett spännande tema och texterna följer en röd tråd. Så hela skivan i sin helhet är riktigt intressant med bred variation.

Vad är ni mest nöjda med på er debut? Varför?
– Vi är otroligt nöjda med allt faktist! Vi har lagt ner otroligt slit med skivan och därav är vi jättenöjda med den. Sen att vi signade med DEE är ett stort plus, för att samarbetet är klockrent. Videon till “Ocean” är absolut betydande också, den slår allt!

Tack för ni tagit er tid och jag ger er sista ordet, varsågod:
– Tack själv Mårten och tack alla ni som läser detta! Ni som är nyfikna på oss eller aldrig hört oss bör kolla in videon till “Ocean” när den släpps om ni gillar tung melodiös metal! Gillar ni den så finns ett helt nytt album med låtar i samma klass som släpps 29 augusti. Den ger en total uppfattning om vad Deceptic handlar om. Håll utkick på vår Facebook och Youtube för våra framtida spelningar, videoklipp, nyheter mm! Tack och ha det goast!

Deceptic består av:
William Gustafsson (sång)
Tony Gullquist (gitarr)
Martin Carlenfors (gitarr)
Dennis Svensson (trummor)
Otto Halling (bas)

Länkar:
Facebook

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link