Steve Hogarth: “Det är väldigt intimt, avspänt och improviserat”

Steve Hogarth från Marillion besöker Sverige under en veckas tid i sommar. Rocknytts Jerry Prütz tog tempen på sångaren inför stundande spelningar.
Brittiska neoproggbandet Marillion bildades redan 1979 och rönte nästan direkt stor succé med sin symfoniska rock byggd på 1970-talets mest lysande stjärnor.
Originalsångaren Fish (Derek William Dick) lämnade bandet 1988 och sedan dess är det Steve Hogarth som sköter sången och trots att han skött sången i 35 år är han nog, i mångas ögon “den nya killen”.
Du kommer till Sverige för några intima gig nu i sommar:
Ja, det ska verkligen bli kul. Jag spelar i Malmö, Göteborg, Örebro, Linköping, Stockholm och i Gävle. Jag tror jag bara varit i Stockholm, Göteborg och Malmö tidigare och sedan i Halmstad. Det ska bli kul att få se ert vackra land nu under en dryg veckas tid.
 
Vad kan man vänta sig av dig på ett sologig?
Det undrar jag också (stort skratt) men min tanke från början var att se om jag kan få publiken att betala en slant för att vi ska umgås en timma eller två utan att jag spelar. Det är kanske möjligt men så finns det ett piano där och då blir det som det blir.
Allt kan hända menar du?
Ja, jag brukar planera lite vad jag ska göra men mycket avgörs i stunden, vill jag köra en Beatleslåt så gör jag det. Vill jag sjunga en Marillionsång gör jag det. Det blir lite vad det blir och vill någon i publiken önska en låt så går det också bra och tycker jag det är tillräckligt intressant så kör jag den.
Kate Bush “Running Up That Hill” baklänges?
Hahaha, kommer du på ett gig så lovar jag att försöka.
Är det skillnad på hur du förbereder dig inför en spelning med Marillion och mot när du kör själv?
Det är ganska stor skillnad. Marillion är väldigt uppstyrt och följer en uppgjord plan som vi sällan ändrar på. Det har med både ljus, ljud och oss på scenen att göra.
När jag kör själv är det väldigt intimt, avspänt och improviserat.
Här kan du se Steve Hogarth i sommar:
26/7 MALMÖ – Latinskolan
27/7 GÖTEBORG – Nefertiti
29/7 ÖREBRO – Clarion Vardagsrummet
30/7 LINKÖPING – Wallenbergsalen
1/8 STOCKHOLM – Biblioteket Live
2/8 GÄVLE – Centralteatern
Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER