Inför Time To Rock 2023: Intervju med Battering Ram

Årets upplaga av Time To Rock går av stapeln 8-10 juli och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick möjlighet att ställa ett par frågor till Battering Ram.

Årets upplaga av Time To Rock går av stapeln 8-10 juli och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick möjlighet att ställa ett par frågor till Battering Ram.

Ni var ett av tre band som vann Rocknytts Time To Rock-tävling där vinsten är att få spela på festivalen, hur kändes det att vinna?
Otroligt kul att vinna en plats, men lite förvånade blev vi i den hårda konkurrensen med många bra band. Vi är grymt tacksamma för alla röster vi fick av fans och såklart kul att juryn tror på oss.
Vad har ni för förväntningar inför festivalen?
Att se/uppleva/nätverka i en miljö som på denna fina festival kommer att göra oss gott som både band och personer. Skapa kontakter och träffa andra band och fans är något vi verkligen ser fram emot.
Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlist för en festivalspelning?
I ett sånt här läge när man får 30 min är det bara att plocka fram det som blir den ”starkaste” halvtimme man kan leverera. Lite svårt är det trots allt att tvingas välja bort en del goa låtar…
Finns det en eller flera låtar som ni alltid spelar på konserter, låtar ni inte kan hoppa över?
Vi brukar plocka runt lite i arsenalen av låtar beroende på spelställe, men en låt som alltid varit med är ”The Sign” som är den som streamats mest på Spotify.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
Tror vi svarar ”Rage” på den frågan, det är en kaxig låt som med dubbla baskaggar och ett driv i alla instrument och sångslinga med härlig attityd.
Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
Vi kommer närvara under hela festivalen (även förfesten) så vi ska försöka missa så lite som möjligt, men självklart ska vi se våra förebilder i ex. Saxon, MSG, D.A.D och inte minst våra värmländska vänner i Knogjärn.
Hur är det att spela på festivaler, i jämförelse med klubb eller arena?
Festivaler är kul då man träffar många band och folk i branschen. Det är ju ett bredare arrangemang så man får ju lite mer av allt liksom.
Förutom Time To Rock, vad händer mer under andra halvan av 2023?
Vi ska ut o gigga så mycket det går och samtidigt håller vi på med nytt material som kommer att börja spelas in under hösten.
Vad kännetecknar en bra festival?
Bra stämning och mycket bra musik..
Vinyl, CD eller streaming?
Att samla på = Vinyl (så klart)
Att lyssna på i nuet = Stream (är ju lättast)

Vilken var den första skiva ni köpte för egna pengar?
Tony: KISS – Alive II
Johan: Saxon – Strong Arm Of The Law
Jocke: Iron Maiden – Piece of mind
Jonas: MSG – One Night At Budokan
 
Om ni får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?
Mötorhead hade passat oss…men R.I.P Lemmy. Svårt att svara på i övrigt, men så klart att ta rygg på ett stort band med en stark produktion och fett management vore så klart nice.
Vilken skiva av vilket band skulle ni själva helst vilja se framföras i sin helhet live?
Det får nog bli skivan Defenders Of The Faith med Judas Priest.
Efter att ni gått av scenen på Time To Rock, vad hoppas ni att publiken tar med sig?
En jävligt häftigt halvtimme med en grym ”aha-upplevelse…”.
Battering Ram spelar på måndag 10/7 kl. 13.00 på Rocknytt Stage.

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge Folkets Park 8-10 augusti. Deltagande band förutom The Quill är Saxon, KK’s Priest, MSG, Blind Guardian, The Hooters, D-A-D, Alestorm, Molly Hatchet, Ross The Boss, Uli Jon Roth, A Tom Gabriel Warrior Trilogy (Celtic Frost, Triptykon, Triumph Of Death), The Toy Dolls, Marky Ramone’s Blitzkrieg, The Answer, Hardline, Treat, Masterplan, Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Teaze, Dream Evil och många fler!

Mer info och biljetter finns via www.timetorock.se/

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER