VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
billiondollarbabies-emil-484

Veckans snabbis – med Emil Wigelius, Billion Dollar Babies

78 Shares

billiondollarbabies-emil-484
För två veckor sedan var jag nere i Tyskland och självklart var det första bandet jag träffade på från Falun, Sverige… Världen är liten – så den här veckan får Emil Wigelius, basist i Billion Dollar Babies, berätta vad de har på gång.

1. Ni var nyligen nere och spelade på tyska BÄÄÄM Festival…
– Ja det stämmer, vi hade en fantastisk helg med många goda vänner, grymt väder och mycket bra musik! Efter att ha repat på torsdagen packade vi en minibuss som vi sedan sträckkörde de ca 150 milen ner till festivalen från Falun. Resan tog runt 17 timmar så vi var framme efter lunch på fredagen, kollade av området och mötte upp några tyska vänner som introducerade oss för ett fantastiskt roligt ölspel; Flunkyball. Det är som en blandning av kubb och boule, fast med öl.


På lördagen var det dags för gig i 36-gradigt solsken, så det blev svettigt och gött, precis som det ska vara på hårdrocksfestival! Spelningen gick riktigt bra och det var bra med folk, trots värmen, så vi var alla supernöjda. Klart värt timmarna i minibussen! Efter giget var det ut och röja med grymma fans och spana in några andra coola band och polare som lirade för att sedan inta minibussen igen på söndagen och ställa in GPS’en på Falun. Hemma och lagom pigga tidigt på måndag morgon, men med ännu en grym upplevelse i bagaget.

2. Fler spelningar på gång nu framöver?
– Vi håller på att rodda ihop lite planer för hösten/vintern med förhoppningsvis en bunt förbandsgig samt några egna shower. Sedan får vi se när nya albumet kommer att släppas (sent 2014/tidigt 2015) som vi ska ut och turnera på, då kommer det att köttas på med spelningar.

3. Annars pågår inspelningarna av nya plattan för närvarande – hur går det?
– Precis, vi är i Karlstad hos Rikard Löfgren på Leon Music nu och håller på och lägger de sista gitarrsolona och spelar in sång, körer och lite annat spännande som ska ”feta till soundet”. Vi började jobba för ett par veckor sedan – Rikard kom upp till Boomtown-studion i Borlänge och var med och soundcheckade och sen trackade vi alla grunderna, trummor, bas och kompgitarrer, med hjälp av Erik Berglund. Vi spelade in allting live, d v s tagningar där alla spelade samtidigt istället för att spela in ett instrument i taget. Det var en svinrolig och otroligt smidig process och vi var klara med alla grunder (samt en bonuslåt som vi egentligen inte tänkt spela in) efter en och en halv dag! All tid vi har spenderat i replokalen lönade sig verkligen!! Sen när vi är klara i Karlstad kommer Rikard att mixa och mastra det hela och vi får se när vi ska släppa albumet och genom vilket bolag – vi är för tillfället osignade men för diskussioner med såväl tyska som svenska bolag. Plattan kommer att ha elva spår och låta som en blandning av Rob Zombie/Marilyn Manson & Ozzy Osbourne. Så de som tror att vi fortfarande spelar GLAM och låter som på ”Die for Diamonds”-skivan kommer att bli besvikna! Nu är det mörkare, mer elakt och helt enkelt jävligt råa låtar. En helt ny era har startat för BILLION DOLLAR BABIES!

{youtube}2j8uOGezAy8{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter