VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
Red-Nova-484

Veckans snabbis – med Pär Eriksson, Red Nova

Red-Nova-484

Debutalbumet släpptes förra året och nästa vecka åker trion från Dalarna på sin tredje turné i Japan samtidigt som de jobbar med uppföljaren. Det vill jag ju veta mer om, så det var bara att låna lite tid från Pär Eriksson, sångare och gitarrist i bandet.

1. Ni har en ny singel på gång…
– Ja, i samband med turnén kommer vi att släppa singeln “No One Is Afraid Of Dying”, som också är titeln på årets turné. Inför denna låt har vi tänkt lite utanför lådan och låten – framför allt dess riff – kom till efter en tripp till ett spegelhus på tivoli. Vi inspirerades helt enkelt av de skeva och underliga bilderna av oss själva vi såg i speglarna. Soundet är nu lite mer knasigt, vågat och spännande med ett tema baserat på agentfilmer och det eviga ämnet att stå upp mot översittare och ifrågasätta krig och förstörelse. Låten kommer att lanseras i övriga världen i höst men än så länge är den Japan-exklusiv.


2. Nytt album på gång också, tro?
– Absolut! Vi arbetar febrilt på ett album som ska följa upp förra årets debutplatta. Skivan innehåller låtar med väldigt spridda sound, med inspiration från såväl jazz som punk och house. Den röda tråden rakt igenom är att hela verket är inspirerat av Bond-filmer och tidiga uppskjutningar av djur i rymden. Allt spelas in i klassiskt albumformat, men vi kommer troligtvis att släppa det på ett annat, nytt och unikt sätt. Mer kan vi inte säga där ännu. När vi började skriva på skivan så hade vi alla huvudena fulla av idéer och testade även lite nya sätt att skriva musik på. Vårt favoritsätt kallar vi Dynamitmetoden. Den innebär att man skaffar sig ett knippe smällare, förlänger dess stubiner och tänder på. Sedan är man tvungen att snabbt komma med en låtidé, så att man hinner släcka stubinen i tid. Denna metod gav oss idén till en riktigt bra låt som vi kallar “Magic Carpet”. Även den drar mycket åt agent soundtrack-hållet och drömmar om paranoida passager och adrenalin. Vi kommer ta ett break från allt inspelande då vi gör Japanturnén, men vi kommer säkert att inspireras där borta av andra band och få nya uppslag till låtar.

3. Big in Japan…ja. Ni gör nu er tredje turné i landet och har även lite annat på gång där – berätta!
– “Big in Japan” är ju ett klassiskt uttryck, och såklart något väl alla vill bli. Vi håller på att bygga upp en publik där och det känns som att vi närmar oss målet allt mer. Sedan länge har vi haft bra kontakt med bokare och vår huvudbokare har, (förutom att introducera oss för marinerade fiskinälvor och smörgåsar med gräddfyllning), kallat oss för det bästa band han bokat. Vi kommer att ingå ett distributionsavtal och släppa vårt album “Sharp Colours And A Taste Of Dust” i japanska skivbutiker. Det känns skitkul, och det är något vi alltid drömt om att göra. Vi älskar Japan och kommer nu att göra sju spelningar non-stop. Det svåraste kommer att bli att varva ned efteråt eftersom man fortfarande kommer vara så jäkla spelsugen!

{youtube}dPGpj718gNA{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter