VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Johnny-Lima-484

JOHNNY LIMA ser fram mot Väsby Rock Festival

66 Shares

Johnny-Lima-484
Amerikanen Johnny Lima – en gång beskriven som en bättre Jon Bon Jovi än vad Jon själv är. På fredag står han på Väsby Rock Festivals scen och kommer att göra allt för att få så många nya vänner som möjligt.

För gemene man är du en relativt okänd musiker. Kan du lite snabbt berätta vem du är?
– Hellre okänd än okänd – tror jag – men absolut, jag är född på 70-talet och tack vare Kiss fastnade jag ganska snart för rock’n’roll. Vid tolv års ålder fick jag min första gitarr och 1996 släppte jag min första platta. Sedan dess har jag släppt fem plattor till. Jag har och jag kommer alltid att spela den musik jag själv gillar. Vad som är hett, hippt eller aktuellt för stunden har aldrig intresserat mig. Om det hörs på skivorna? Absolut.


Det som fick mig att haja till den första gången jag såg ditt namn var att du beskrevs som ”en bättre Jon Bon Jovi än vad Jon själv är.” Det kan väl inte bli mer smickrande än så?
– Visst är det smickrande, synd bar att det inte syns på skivförsäljningen också. Men givetvis tar jag det som en komplimang och jag har ingenting annat än gott att säga om Jon och Bon Jovi. Att bli jämförd med honom, hur kan man inte tycka att det är smickrande? Givetvis är jag också ett fan av bandet. De och i synnerhet Jon har gjort så mycket bra för musiken.

Tidigare i år släpptes ditt album ”My Revolution”. Tack vare dina fans kunde det släppas helt på egen hand via donationer och förköp. Musikbranschen är inte längre sig lik va?
– Det är den verkligen inte. Att få förskottsbetalningar från skivbolagen och så vidare, det är historia. Artister – som jag själv – måste lägga sin karriär i händerna på de som betyder mest – fansen. Det som var svårast var att få ihop pengarna till räkningarna och visst är det riskabelt spel. Men det fungerade den här gången.

Kan du tänka dig att göra det igen?
– Absolut! När det väl är dags igen kommer jag att göra precis på samma sätt som med ”My Revolution”. Jag ska se till att det hela blir lite mer exklusivt och det kommer att finnas mer ”bonusar” att hämta, om man kan uttrycka det så. För om vi ska vara ärliga och tala klarspråk – cd-skivan är på väg ut. Du vet det. Jag vet det. Mina fans vet det. Det är tyvärr väldigt få som köper cd-skivor för stunden. De som gör det är riktiga ”die hard” människor och jag vill tacka dem alla. Därför vill jag att mina skivor ska betyda någonting extra för dem som tar risken och hjälper mig i mitt skapande. Visst uppskattar jag så klart också människorna som köpt plattan via exempelvis Itunes. Men det är tack vare stödet från de som köpte plattan i förköp som gjorde det hela möjligt. Vad jag tycker om ”My Revolution”? Bara bra saker, så klart! Det är ett väldigt melodiskt album som blandar in ett par nya element jag aldrig har använt mig av tidigare. Jag är oerhört stolt över plattan och hur jag fått ut den på marknaden.

I fjol – närmare bestämt oktober – var du i Sverige senast. Då för ett akustiskt gig i Stockholm. Nu till helgen är det dags igen då du och ditt band kommer att lira på Väsby Rock Festival. Hur känns det?
– Bra som fan! Jag är grymt förväntansfull på att få komma tillbaka. Ni bor i ett underbart vacker land. Jag var faktiskt i Sverige redan 2011 så det här blir mitt tredje besök. Det akustiska giget jag gjorde förra året var speciellt och det gick mycket bättre än väntat men det som nu väntar kommer att vara någonting helt annat. Jag tycker om att spela akustiskt och jag kommer definitivt göra fler sådana gig i fortsättningen. Men att spela tillsammans med ett band är någonting annat. Energin blir en helt annan och jag törs säga att mitt framförande också fungerar bättre tillsammans med ett band. Att som ett band stå på scen och vrida upp volymen till max… känslan är obeskrivbar.

Jag har förstått att du kommer att stanna under hela festivalen. Finns det något annat band du ser fram mot att se?
– Om det gör. Både Europe och TNT ser jag fram emot väldigt mycket då jag är ett fan till dem båda sedan väldigt, väldigt länge. Jag har aldrig sett dem live heller så de båda känns extra viktiga. Sedan kommer det att bli kul att se Gotthard igen. Oh, Treat får jag inte glömma. Jag såg dem i fjol på Firefest och de knockade mig totalt med sin show. Jag var ovetande innan men frälst efteråt. Coldspell ska bli intressant att se också då jag ganska nyligen upptäckt dem. Jorn skulle jag också vilja se men då de spelar direkt efter oss så kan det kanske bli svårt. I mitt tycke är startfältet oerhört starkt och jag tror att det kommer att bli en fantastiskt trevlig festival. Jag hoppas på att träffa så många fans som möjligt där.

Text och foto: Janne Mattsson – Rocknytt.net

{youtube}ml833_852zQ{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter