LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Dahlia

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är snart här och går av stapeln 7-10 juni. Vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen och denna gång är det Effie Trikili som har ställt ett par frågor till svenska Dahlia om deras spelning på festivalen.

Välkomna till Sweden Rock Festival. Många band drömmer att få spela på festivalen, hur känns det för er att spela på Sveriges största rockfestival?
Det känns jättestort och roligt att få denna möjligheten. Vi är grymt peppade och redo för spelningen. Vi har jobbat hårt för detta och då blir det extra roligt. 


För de som inte vet vilka ni är, hur skulle ni beskriva Dahlia och er musik?
Det kan vara lite svårt att förklara exakt vårt sound, då det är influerat från olika håll. Men vår sound består av tunga gitarrer, atmosfäriska ljud, med clean och melodisk sång. Alternativ rock/metal kan man kanske placera oss i som genre. 

Ni släppte er senaste singel “Cut Me” 2020, har ni planer på att släppa ny musik inom snar framtid?
Yes! Den 1 juni släpper vi vår nya singel som heter Fix me, med tillhörande musikvideo. Inom kort efter det kommer vår EP “Monolith” som man kan säga är tribute till vår gitarrist Jesper som ska sluta i Dahlia efter Sweden Rock. Vi är tacksamma för alla år med honom och ville att sista EP:n skulle symbolisera något fint. 

Annons:

I sommar kommer vi starta arbetet med att skriva ny musik igen till en ny skiva. Så vårt fokus är att komma ut med mer musik inom snar framtid. 

Har ni några speciella minnen från Sweden Rock att dela med er av?
Vi skäms lite när vi säger det, men vi har tyvärr aldrig varit på Sweden Rock tidigare även om vi har velat. Detta blir första men förhoppningsvis inte sista gången som vi kommer dit. 

Om ni får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle ni vilja samarbeta med och varför?
Det är en stor fråga. Det finns så många som vi skulle vilja samarbeta med och vi har alla olika stora hjältar som vi ser upp till.
En grej – vilken jäkla grej att få spela med en proffsig symfoniorkester och stor kör i Royal Albert Hall, där Hans Zimmer har arrangerat symfonins och körens delar.
Varför inte spela in en musikvideo med självaste Christopher Nolan, eller varför inte Tim Burton med huvudkaraktären Johnny Depp som spelar mot bandet.
Varför inte en livesänd spelning från månen?
Ni skrev inga begränsningar och vi har kreativa huvuden det finns massa idéer vi skulle vilja förverkliga. 

Vilken var den första skiva ni köpte för egna pengar?
Samuel – Köpte skivan “Awake” Dream Theater.
Andreas – Minns ej då jag var så liten, men det måste varit någon Absolut Rock-skiva med artister från 70-80 talet. Lyssnade mycket på farsans skivor innan det med främst Deep Purple, som spelar samma dag som oss på Sweden Rock!
Rebecka –  Ja jag minns faktiskt inte… Men på den tiden fanns det ju inte så mycket att välja på…så tror tyvärr haha att det vara någon typ Absolut Hits eller något tyvärr jag minns ej. Men jag var ett stort fan av Michael Jackson förr.. Och såg honom live så kan även ha varit något sånt. 

Hur tänker ni kring er setlist? Har ni några favoritlåtar att spela live?
Vi försöker få en bra variation på låtarna mellan det atmosfäriska och det ösiga. Låten Bullshit är en gemensam favorit då den är “plattan i mattan” och det är så kul att röjja på scen. Denna gång kommer vi även spela två nya låtar under Sweden Rock, det ska bli extra kul.

Finns det några band som ni inte missar att se på festivalen?
Samuel vill se Ghost helt klart! Myrath vill jag verkligen se, säger Andreas. Iron Maiden ska bli kul att se också! Pantera, Avatar, Deep Purple hade varit nice! Ja men det finns massa mer. 

Avslutningsvis, undrar jag hur ser era planer för resten av året ut?
Vi kommer som sagt få en ny sättning i bandet med ny gitarrist, så det ska bli spännande. Vi har fokus på att skriva nya låtar och spela så mkt som möjligt live. T.ex. ska vi till Malmö och spela på Rockstage Malmö. Vi vill få ut mer visuellt material och släppa en skiva inom snar framtid. Vi har massa planer på gång och är peppade på framtiden!

Tack för er tid och svar, vi ses i Blekinge nästa vecka!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Dahlia spelar på Pistonhead Stage, Torsdag 8 juni, kl. 19:30

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT