VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Anton-Korberg-484

Veckans snabbis – med Anton Körberg, Roxie 77

6 Shares

Anton-Korberg-484
Han är inte bara programledare på Rockklassiker – han spelar trummor också, i Roxie 77 som PRECIS släppt sin nya EP. Den här veckan är Anton Körberg i fokus. (Och jag måste få slänga in en ELOGE här – trots att jag störde under semestern tog det bara 17 minuter innan jag hade fått svar. Ruskigt imponerande!)

1. Hur hamnade du egentligen bakom trummorna, och i Ryan Roxies band?
– Jag började spela i gymnasiet men det var ganska oseriöst. Det var mest fokus på ”folköl och dunka-dunka” för att citera Svenne Rubins. Sen träffade jag Ryan tillsammans med Karl Martindahl 2007. De hade precis startat ett projekt men saknade trummis och efter ett lattjorep så var vi halvt om halvt igång. Kalle hoppade dock av tidigt, men då träffade Ryan ett fan till hans gamla band Slash’s Snakepit på IKEA som ville vara med istället. Han kände en basist och vips så hade vi nu ett band.


2. Ditt största musikaliska ögonblick med bandet?
– Det går inte att säga något annat än allt som hände 2008. Knappt ett år efter vi startat bandet (som då hette HappyPill) så fick vi vara förband åt KISS på Stockholms Stadion. Efter det spelade vi samma år på Sweden Rock, Way Out West, Peace & Love och Bug Jam, en festival i England.

3. Vad händer framöver?
– Vi har ju precis släppt vår nya EP ”Ameriswede” – idag, 7/7 -14. (7+7=14, vi heter Roxie 77 och Ryan är en fyndig jävel). Det är fem låtar i två olika versioner, en amerikansk och en svensk. Den amerikanska delen har ”amerikansk produktion” – lite slickt och väldigt radiovänligt och sen samma låtar i svenskt format, lite mer åt indiehållet. Vi gjorde något liknande på vår första skiva ”Two Sides to Every Story”. Men då körde vi fullt ställ elva låtar med stråkar, barnkörer, fan och hans moster. Sen samma låtar akustiskt med helt annorlunda arrangemang. Vi ska försöka spela så mycket som möjligt nu efter skivsläppet men eftersom Ryan spelar med sitt andra hobbyprojekt Alice Cooper så får vi vänta till hans lilla turné är över. Skämt åsido, så är det bara bra att han är på turné med Alice. Sist nu på Sweden Rock så fick vi ju låna hans konfettibomber under vår spelning. Så om du läser detta Alice, tack än en gång.

Foto: Annicka Nilsson – Rocknytt.net

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter