LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med The Overthrone

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen. Effie Trikili har ställt ett par frågor till The Overthrone inför deras spelning på festivalen.

Välkomna till årets upplaga av Sweden Rock Festival. Hur känns det att spela på Sveriges största rockfestival?
Det känns helt overkligt. Som en dröm som gått i uppfyllelse. Vi i bandet har länge drömt och fantiserat om att stå och spela på SR och nu får vi faktiskt göra det. Vi är oerhört taggade!


Ni släppte er första fullängdsalbum “Bloodmoon” mitt under pandemin, när började ni jobba på den och hur lång tid tog det innan den blev färdigställd?
Vi började skriva låtar till albumet ca 2019 efter att vi hade släppt vår första EP “The Plague” men det tog sin stund för oss att börja spela in. Inspelningsprocessen var lång och lärorik, vi lärde oss väldigt mycket om bland annat effektivisering inom inspelning och vad som fungerar bäst för oss gällande låtskriveri och inspelning. Allt som allt tog det ca två – två och ett halvt år för oss att färdigställa albumet.

För de som inte känner till er, vilka är The Overthrone och vad kan man förvänta sig av er spelning?
Vi är fem grabbar från Stockholm som älskar musik och att spela live. Vi har blivit stämplade som melodisk dödsmetall av många och det håller vi med om förvisso men vi definierar oss själva som något lite mer “genre-flytande”.

Annons:

Det man kan förvänta sig från oss på Sweden Rock är melodiska refränger, tunga riff, stäm solon, en massa headbanging och en spelning som inte kommer att glömmas! Kanske också en och en annan t-shirt kanon om det tillåts…

Har ni några speciella minnen från Sweden Rock att dela med er av?Love: Jag minns första året jag gick år 2016 och hur Oskar då tog med mig längst fram bland folkmassorna mitt under Slayers spelning. Här var jag bara 14 år gammal och hade inte börjat lyssna på så jättehårda band ännu men minns verkligen så klart och tydligt hur vi stod där och hur Oskar övertalade mig att hoppa in i moshpiten för första gången. Den samhörigheten jag kände i publiken den kvällen var helt otrolig och det var väl egentligen då jag hade bestämt mig för att metal var det som gällde.

Om ni får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle ni vilja samarbeta med och varför?
Svår fråga! Det finns en mängd med artister och band vi hade velat samarbeta med. Anders Fridén hade gärna fått lägga lite grymma vocals på en låt eller två, eller varför inte ett gästsolo på vår nya platta från virtuosen Brandon Ellis från The Black Dahlia Murder. En drömturné hade nog varit: Trivium, Behemoth, Sylosis, The Overthrone!

Har tänker ni kring er setlist? Har ni några favoritlåtar att spela live?
Vi kommer spela en salig blandning av låtar från EP:n och albumet samt lite nya osläppta låtar. En påse gott och blandat helt enkelt! Det är alltid lite klurigt att välja ut låtar till gig, speciellt när man inte vet om någon i publiken hört oss innan. Målet med våran setlist till SRF är att den ska ha någonting för alla i publiken, att alla som går därifrån känner att de nyss fick höra något de gillade.

Om tid finnes, vilka band missar ni inte på festivalen?
Vi kommer nog försöka se så många band som möjligt, men vi kommer inte missa Pantera, Ghost, Gojira (kan bli lite tight), Behemoth, Katatonia, Spiritbox, Def Leppard!

Avslutningsvis, undrar jag hur ser era planer för resten av året ut?
Vi sitter i studion och spelar in ny musik just nu så den kommer troligtvis börja släppas i sensommaren/höst! Förutom det är målet att gigga så mycket som möjligt och samla ihop så många nya lyssnare vi kan få! Vi vill även börja planera en turné för att sprida albumet ännu mer och för att träffa nya band och fans i världen.

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

The Overthrone spelar på Pistonhead Stage, Torsdag 8 juni, kl. 21:00

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT