Foto: Anna Karlsson

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Åge Sten Nilsen (Wig Wam)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen. Mattias Högström fick tillfälle att ställa några frågor till Wig Wams sångare Åge Sten Nilsen inför festivalen.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen. Mattias Högström fick tillfälle att ställa några frågor till Wig Wams sångare Åge Sten Nilsen inför festivalen.

Hej och välkomna till Sweden Rock Festival. Det blir er första spelning på festivalen.

Tack så mycket! Vår allra första spelning på Sweden Rock Festival. Jag spelade på Sweden Rock för några år sedan med Tony Carrey där vi framförde några Rainbowklassiker. Den här gången blir väldigt speciell för oss som band.

Hur tänker ni runt setlisten när ni spela på en festival?

Vi ändrar i setlisten rätt ofta så vi har inte bestämt något för Sweden Rock ännu. Den kommer definitivt att innehålla både gamla Wig Wamklassiker och låtar från våra två senaste skivor.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att spela live och varför?

Svår fråga. Vi kommer precis från en klubbturné i Norge och under den var det riktigt roligt att spela “Out Of The Dark” eftersom den är så ny och fräsch. Givetvis “Forevermore” som verkligen får fansen att sjunga med i refrängen. Men vet du vad, att spela “Do Ya Wanna Taste It” och “In My Dreams”, våra två största hits, är alltid något speciellt. Publikreaktionen på de två sticker alltid ut lite extra och det är något vi alltid strävar efter att lyckas med.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

De kan förvänta sig ett band som är på topp. Vi är så tighta som ett band kan bli för tillfället och vi älskar verkligen det vi gör. Min röst har aldrig varit starkare än den är nu och vi har aldrig tidigare haft så roligt tillsammans som ett band.

Är det några av de andra banden på årets festival du vill se?

Absolut. När vi spelade på Tons of Rock förra året såg jag Deep Purple och jag ser verkligen fram mot att se dem igen. Jag ser även fram mot att se Mötely Crüe och Def Leppard för man vet ju aldrig om det är sista chansen att se band som dessa. Det jag uppskattar mest med en festival är dock att upptäcka nya band jag aldrig hört förut eller sett live. Det är som på julafton. Du hoppas på att få fina överraskningar och att bli riktigt överraskad.

Vad har ni för framtidsplaner för Wig Wam?

Vi har nyligen avslutat vår första klubbturné i Norge sedan 2010 och ska ge oss ut på vår första USAturné. Vi vet inte vad vi kan förvänta oss men vi ser fram mot att upptäcka en ny marknad för oss. Vi kommer att göra några egna spelningar och även vara förband till Winger. Vi ska även spela på Monsters Of Rock Cruise för första gången och sedan även Fantasy Rock Cruise som utgår från Oslo. Efter några sommarfestivaler blir det ännu en kryssning, Silja Rock i Sverige. I höst, troligen i november, kommer vi äntligen att kunna genomföra vår tidigare inställda turné i Australien. Vi pratar även om ett par spelningar i Sverige innan jul. Nästa år blir det förhoppningsvis en längre Europaturné. Vi skriver även nya låtar så bli inte förvånade om det dyker upp en ny skiva inom kort…

Om vi lägger alla ekonomiska aspekter åt sidan. Vilken artist eller band skulle du vilja samarbeta med?

Jag skulle älska ett samarbete med Aerosmith. Men…hmmm…listan på artister/band jag skulle vilja samarbeta med är rätt lång

Do You Wanna Taste It har blivit väldigt populär tack vare TV-serien Peacemaker. Har du sett serien och vad tycker du i så fall om den? Jag tycker det är en av de bästa serierna som sänts de senaste åren.

Jag var tvungen att googla lite när vi fick en förfrågan om att använda “Do Ya Wanna Taste It” och “In My Dreams”. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av superhjälteserier och filmer men när jag såg Peacemaker tyckte jag den var fantastiskt bra. Den har bra humor och givetvis grymt bra musik. Jag älskar den” Jag hoppas det blir en säsong två.

När ni har lämnat scenen på Sweden Rock vad hoppas du att publiken tar med sig från er spelning?

I en värld fylld av krig, ekonomisk osäkerhet och konflikter hoppas jag att vi kan få folk att tillsammans njuta av varje minut av showen och glömma världen utanför för en stund. En stund att fly denna jävliga värld och bara vara tillsammans och låta oss ta alla med till ett rock’n’roll universum. Om vi går av scenen med vetskapen att vi tagit med publiken till en speciell plats DÅ har vi lyckats med vårt jobb. Uppdraget slutfört. Förhoppningsvis vill de höra mer 😉

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Vi ses på festivalen.

Tack för att jag fick vara med och svara på frågorna. Vi ses i Norje.

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Wig Wam spelar onsdag 7 juni.

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER