Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Jacob Hellenrud (Children of the Sün)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick tillfälle att ställa några frågor till Children of the Süns gitarrist Jacob Hellenrud inför festivalen.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick tillfälle att ställa några frågor till Children of the Süns gitarrist Jacob Hellenrud inför festivalen.

Välkomna till Sweden Rock Festival! Hur känns det att spela på Sveriges största rockfestival?
Otroligt! Det är ju en barndomsdröm som går i uppfyllelse, jag har själv varit en aktiv festivalbesökare sedan 2011, så att nu få stå på en av deras scener känns en smula euforiskt! Mycket av anledningen till att jag ville börja spela den typen av musik vi gör började med Abramis Brama’s trollbindande spelning på festivalen 2015.

Vad kan man förvänta sig av er spelning på Sweden Rock?
Gött lir, mycket utsvängda byxor och kanske en hemlig gäst?

Vilka artister inspireras ni av?
Rival Sons, Greta Van Fleet, Janis Joplin och Ghost för att nämna några.

Ni släppte er senaste skiva “Roots” i mars förra året. Vilka är er favoritlåtar på den?
Titelspåret är nog min favoritlåt av alla låtar vi gjort. Det var första låten vi skrev för skivan. Jag tror att den satte grunden för hur vi ville att resten av albumet skulle bli. Den lämnar också stor plats för Josefina (leadsång) att ”belta” loss i slutrefrängen.

Finns det några band som ni själva inte missar på festivalen?
Abramis Brama, Ström, Liar Thief Bandit, Ghost och Hot Breath.

Vilken är er största styrka som band?
Vi har ett hemligt elixir som har hållit oss unga. Egentligen är vi gamla själar reinkarnerade i unga kroppar.

Avslutningsvis undrar jag, efter ni gått av scenen på Sweden Rock, vad hoppas ni att publiken tar med sig efter ert gig?
Vi hoppas att folk kommer fram och vill prata med oss och att dom har fått uppleva en bra show och förhoppningsvis något dom inte har sett förut. Sen är det en bonus om några går hem med nytrycka Children of the Sün tishor!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Children of the Sün spelar torsdag 8 juni.

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER