joey tempest europe
Foto: Robert Hellström

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Joey Tempest (Europe)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Mattias Högström fick tillfälle att ställa några frågor till Europes sångare Joey Tempest inför festivalen.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Mattias Högström fick tillfälle att ställa några frågor till Europes sångare Joey Tempest inför festivalen.

Det är några år sedan ni senast spelade på festivalen. Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

SRF är alltid speciellt – många av fansen har ju varit med oss från början så vi blandar gärna in lite äldre låtar i setet tillsammans med de större låtarna.

I år är det 40 års-jubileum för er debutskiva och 30 års jubileum för festivalen. Kommer ni uppmärksamma det på något sätt?

I höst blir det fyrtioårsjubileumsturné runt om i Europa och naturligtvis även i Stockholm men det blir säker så att vi kör några äldre låtar även på SRF vi inte spelat på ett tag.

Hur tänker ni kring setlisten för en festivalspelning?

Festivaler är ju som ett stort party! Stora låtar och underhållning….men det är också ett ställe där hardcorefans kollar in sina favoritband. En stor blandning är bra för festivaler.

Vilken av era låtar tycker du bäst om att spela live och varför?

Låtar som Rock The Night, Superstitious and The Final Countdown är alltid fantastiskt att spela live – personligen gillar jag också Last Look At Eden, Nothin’ To Ya och Firebox.

Har du något roligt minne från tidigare besök på feestivalen du vill dela med dig av?

2004 gjorde vi vår ”comebackshow” efter vårt långa break. Plattan Start From The Dark kom också ut i samma veva. Vi öppnade SRF med Seven Doors Hotel och fick ett otroligt stort välkomnande tillbaka från publiken.

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?

Kanske lite svårt att arrangera men jag har alltid varit stort Bowiefan!

Hur ser den närmsta framtiden ut för Europe förutom festivalspelningar under sommaren. Ny skiva på gång?

Vi håller äntligen på med den Officiella Europedokumentären – kommer i höst.
Vi har hittat mycket gammalt VHS material  och har haft ett film team med oss i många år som filmat oss runt om i världen. Härliga gäster som pratat i dokumentären också. Hur kul som helst.
Förhoppningsvis någon ny musik i samband med fyrtioårsjubileumsturnén.

Är det något av de andra banden på årets festival du verkligen skulle vilja se?

Ghost och Deep Purple vore coolt att se.

När ni har lämnat scenen på Sweden Rock vad hoppas du att publiken tar med sig från er spelning?

Ett stort leende samt lite tjut i öronen!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Europe spelar torsdag 8 Juni

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER