Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Anton Frick Kallmin (Hot Breath)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band på tur är Hot Breath där Rocknytts Calle Englund fick chansen att ställa frågor till bandets basist Anton Frick Kallmin!

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band på tur är Hot Breath där Rocknytts Calle Englund fick chansen att ställa frågor till bandets basist Anton Frick Kallmin.

Har ni några speciella minnen av Sweden Rock?

Största minnet jag har från festivalen var när jag inte kunde åka. Motörhead och Hawkwind var bokade och jag såg min chans att se Lemmy gå upp på scen med sitt gamla band.

Dock så var detta samma dag som morsan hade bjudit släkten på min studentmiddag, så det gick ju tyvärr inte att åka.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?

Det tråkiga svaret är väl ALLA! Men basmässigt så är det extra mustigt i ”Feeling bout This” och ”Bad Feeling”.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

Iron Maiden. Vi kommer bara vara på festivalen dagen vi spelar och det är så otroligt megakul att vi hamnade på samma dag som självaste Iron Maiden.

Vad är roligast, att lira på en svettig klubb eller på en stor festivalscen? Varför?

Det är klart att det är häftigt att spela på en stor festivalscen. Men samtidigt så är vi otroligt vana vid svettiga klubbar. Jag tror vi faller in i våra roller snabbare när vi har publiken en halvmeter från våra ansikten.

Att spela på en stor utomhusscen är roligt men också en utmaning. Med det sagt så är det absolut en utmaning som vi axlar.

Varför ska man inte missa er spelning på Sweden Rock?

För att vi antagligen inte spelar där nästa år och för att vi inte var där förra året! Hah!

Jag misstänker att vi kommer spela hyfsat tidigt på fredagen, så vår konsert är ju en perfekt underhållning för att dra igång en härlig dagsfylla.

Har ni haft någon riktig mardrömsspelning?

Det har ju hänt mindre roliga saker under spelningar. När vi spelade i Stuttgart så försvann Jennifers röst efter tre låtar. Det slutade med att jag och Karl fick sjunga resten av vårt set. En typ av mardröm men vi löste det!

Er senaste fullängdare släpptes 2021 och förra året var ni ute och turnerade som tusan. Hur ser framtiden ut för Hot Breath?

Vi har en del strögig här och där fram till slutet på sommaren. Vi har börjat skriva nya låtar och tanken är väl att en ny platta ska spelas in till hösten. När den släpps är fortfarande tophemligt!

För de som inte hört er förut, hur skulle ni beskriva bandet?

Genomtänkt och förfinad smutsig garage rock med en touch av allt som vi finner inspirerande!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Hot Breath spelar fredagen den 9 juni.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER