Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Calle Sjöqvist (Ström)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Först ut är Ström där Ron Dahlgren fått ställa några frågor till bandets gitarrist Calle Sjöqvist.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Först ut är Ström där Ron Dahlgren fått ställa några frågor till bandets gitarrist Calle Sjöqvist.

Vad har ni för förväntningar inför festivalen?
– Varmt väder, nitar, jeansvästar och tuffa bandtröjor! God kall öl. Hårdrock i mängder. Träffa nya vänner men också gamla som jag säkert inte sett på flera år. Sen hoppas vi på att vi gör en bra spelning och att mycket nya människor kommer och ser oss när vi spelar.

Hur tänker ni runt er setlist?
– Vi ska göra en setlist med framförallt låtar från vår debutskiva. Vi siktar på någon kul överraskning också. Kanske att vi spelar en ny låt, men inget som är bestämt än.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
– Vi har en låt som heter “Ta Mig Tillbaks” som vi brukar spela som tredje låt i setlisten. Den har skönt gung, bra refräng och jag har ett långt gitarrsolo i den. Tredjelåten brukar också vara skön att spela då har man liksom känt in spelstället och publiken, den värsta nervositeten har gått över och därefter brukar jag gå in i någon annan slags rock-dimension dimma och inte vara tillbaka i verkligheten förens några timmar efter giget.

Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
– Billy Gibbons, Children Of The Sün, Iron Maiden, Hot Breath och Deep Purple.

Hur är det att spela på festival, i jämförelse med klubb eller arena?
– Det är i stort sett samma sak på scen förutom att det oftast är lite större scen än på en klubb så man får liksom mer utrymme att röra sig på scen. Annars är det nog mer innan och efter spelningen som är annorlunda. Det är mer folk runtomkring och för det mesta mer folk i publiken såklart.

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2023?
– Vi ska spelar på förutom SRF de största svenska rockfestivalerna så som Time To Rock och Skogröjet. Det blir också en hel del stadsfestivaler så som Eksjö, Alive i Borlänge och ett bra gäng till som kommer annonseras snart.

Bästa livebandet genom tiderna?
– Det är ett band som heter Rolling Stones. Ren magi när de står på scen.

Någon festival som står på önskelistan, förutom SRF då?
– Sweden Rock är den heliga graalen om man är ett svenskt rockband så är det bara. Men visst hade vi tyckt det vore kul att spela på andra skandinaviska festivaler också så som Tons of Rock i Norge eller Copenhell i Danmark

Vad kännetecknar en bra festival?
– Bra band men inte för många så du hinner dricka massa öl också. Sen ska det vara lagom långt mellan tältet och festivalområdet så man inte får skoskav av bootsen. God mat och några billiga matalternativ om stålarna tar slut på cigg och öl.

Vinyl, CD eller streaming?
– Kassettband!! Varför finns det inte Kassettdäck i nya bilar?

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
– Led Zeppelin III, på skivlagret i Kalmar på en skolresa i tredje eller fjärde klass.

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?
– Skulle inte det varit mäktigt med en duett mellan Zdravko och Björn Skifs. Björn borde sjunga mer rock.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Jag gillar inte den grejen egentligen. En bra skiva behöver inte bli bra live. Sen skrivs inte låtar alltid för att framföras live heller. Visst, om AC/DC rivit av hela Powerage någon gång hade jag inte blivit besviken.

Efter ni gått av scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig?
– Jag hoppas publiken känner sig lite mer elektrisk. Men också känslan av att livet är rätt jävla gött ändå trots att det mesta är skit.

Stort tack! Vi syns på SRF! 
– Tack och Adjö! Vi ses i sommar!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Ström spelar Lördag 10 juni.

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER